Räikkönen motorgondok miatt pörgött Kanadában

Motorhiba miatt pördült meg a két héttel ezelőtti Kanadai Nagydíjon a Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen – derült ki nemrég.


Motorhiba miatt pördült meg a két héttel ezelőtti Kanadai Nagydíjon a Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen – derült ki nemrég.

A 2007-es év legjobbja a montreali hétvége során kétszer is megpördült a hajtűben, és bár sokan úgy vélték, vezető hiba okozta mindezt, Räikkönen elárulta, mindkét esetben motorral kapcsolatos problémák hátráltatták.

„A szabadedzésen pontosan ugyanaz történt, mint a verseny, épp ugyanúgy pördültem meg” – magyarázta a Ferrari versenyzője Spielbergben.

„Több dolog is összejött, és egyszerűen megtörtént. Most már ismerjük ezt a jelenséget, sőt, talán már a szabadedzés után ismertük, de nem fektettünk elég energiát abba, hogy ne történjen meg ismét.”

„Most viszont már tudom, hogy sok változtatást eszközöltünk annak érdekében, hogy többet ne történjen hasonló.”

Räikkönen kifejtette, bízik abban, hogy a Red Bull Ring vonalvezetése jobban fekszik majd az F14 T kódjelű versenygépnek, mint a montreali aszfaltcsík.

„Szerintem ez a pálya jobb lehet számunkra, mint a kanadai” – mondta.

„Persze nem sokban különbözik a montrealitól, ahol voltak hosszú egyenesek és lassítók. Itt is vannak hosszú egyenesek, valamint tempós kanyarok.”

„Jelenleg úgy fest, Bahrein és Kanada a legnehezebb helyszínek számunkra. Remélhetőleg jól teljesítünk majd itt, de mindez csak találgatás. Majd meglátjuk, hogy megy pénteken, akkor már lesz némi elképzelésünk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!