Friss hírek

Räikkönen: Nagy a hátrány, de mindent megteszünk a versenyen

Fotó: Scuderia Ferrari

Kiválóan szerepelt az Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton és a Mercedes pazar formájával azonban még ő sem tudott mit kezdeni.

A finn 6 tizedmásodperccel maradt alul a címvédővel szemben, csapattársánál, Sebastian Vettelnél viszont ezúttal is jobbnak bizonyult.

Räikkönen elárulta, elégedett az általuk elvégzett munkával, ám természetesen elismeri, nagy a lemaradásuk a Mercedeshez képest.

„Azt hiszem, tisztességes munkát végeztünk” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Nyilván a köridőbeli különbség elég nagy, de nem volt azért olyan sima időmérő, a délelőtti eső, illetve a Q3-ban történt megszakítás miatt. De elégedettek vagyunk a rajtpozícióinkkal. Viszont még rengeteg munka vár ránk, hogy javítsunk a helyzeten.”

„Nem igazán tudtuk, mire számítsunk. Ez volt az év első időmérője, egy kicsit mindenki a sötétben tapogatózik ilyenkor azzal kapcsolatban, hogyan is áll a többiekhez képest.”

„Ha a különbségeket nézzük, azok nyilván nagyobbak, mint szeretnénk, de nem volt olyan egyszerű a nap a körülmények és minden egyéb miatt.”

Räikkönen hozzátette, minden megtesznek azért a holnapi versenyen, hogy jó eredményekkel kezdjék meg a 2018-as F1-es szezont.

„Volt egy hibám a Q2-ben, elveszítettem emiatt egy etapot, mert fél körig elhasznált gumikkal mentem, de érzésre az autó nem olyan rossz. Alakulhattak volna jobban is a dolgok, de megpróbálunk jó munkát végezni vasárnap.”

„Próbálunk jól szerepelni, majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Ez még csak az első verseny lesz szóval sok az ismeretlen tényező. Tesszük a dolgunkat, és remélhetőleg jó eredményt érünk majd el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!