Friss hírek

Raikkönen: Nagy szükségem van a győzelemre

Kimi Raikkönen tisztában van azzal, hogy mindenképpen jó eredményt kell elérnie a hétvégén megrendezésre kerülő Belga Nagydíjon, máskülönben esélye sem lesz megvédeni bajnoki címét a szezon hátralévő részében.

Kimi Raikkönen tisztában van azzal, hogy mindenképpen jó eredményt kell elérnie a hétvégén megrendezésre kerülő Belga Nagydíjon, máskülönben esélye sem lesz megvédeni bajnoki címét a szezon hátralévő részében.

A Ferrari finn versenyzője, aki az áprilisban megrendezett Spanyol Nagydíj óta nem állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, képtelen volt tartani a tempót csapattársával az elmúlt versenyeken, így visszacsúszott a bajnokság harmadik helyére.

Hirdetés
 

Sokan már arról beszélnek, hogy a bajnoki címvédőnek a másodhegedűs szerep jut majd Massa mellett a tengerentúli versenyeken, ugyanis eddig minden jel arra utal, hogy jelenleg a brazil pilóta jelenti a legnagyobb veszélyt a listavezető Lewis Hamilton számára.

Azt követően pedig, hogy az elmúlt versenyen felrobbant a motorja, és feladni kényszerült a küzdelmet, Raikkönen tisztában van azzal, hogy mindenképpen jó eredményt kell produkálnia Spa-Francorchamps-ban, máskülönben lemondhat a bajnoki címről.

“Egy olyan verseny következik, melyet nagyon szeretek” – mondta a finn pilóta a Ferrari hivatalos weboldalán. “A Belga Nagydíj az idei év egyik csúcspontja, és általában jól szoktam teljesíteni Spában. Minden eddiginél nagyobb szükségem van a jobbnál jobb eredményekre, mert borzalmasan szerepeltem az elmúlt versenyeken.”

Bár az elmúlt hetekben rengeteg kritika érte, Raikkönen nem foglalkozik azzal, mit mondanak és gondolnak róla az emberek, csakis arra koncentrál, hogy csapatával együtt mindent megtegyen annak érdekében, hogy visszavágjon az elszenvedett vereségért, és harcban maradjon a bajnoki címért.

“Bosszantó, hogy számos negatív történetben kaptam szerepet, de néha megtörténik az ilyen. Nem ez volt az első, és vélhetően nem is az utolsó pályafutásom során. Ezzel meg kell tanulni együtt élni, és megfelelően kezelni” – mondta a Ferrari világbajnoka.

“Mikor iskolás voltam, soha nem volt egyszerű egy rossz jeggyel hazatérnem. Az egyetlen dolog, amit tenni tudsz, hogy még keményebben dolgozol a következő alkalommal. Most is csak annyit tudok tenni, hogy megfelelően reagálok a történtekre.”

Raikkönen továbbra is úgy gondolja, hogy az F2008-as kvalifikációs edzéseken mutatott teljesítménye az, amin mindenképpen javítaniuk kell, ám elmondta, véleménye szerint sikerült némi előrelépést elérniük a múlt héten megrendezett tesztprogramon Monzában.

“A teszt nagyon jól ment. Több dolgot is kipróbáltunk, és úgy tűnik, hogy a teljes csomag javult” – magyarázta a finn pilóta. “Azonban azt, hogy mennyit fejlődtünk valójában a pályán, csak az időmérőn tudhatjuk meg Spában, mert azt soha nem lehet tudni, ki mennyi üzemanyaggal körözött a teszten. Úgy gondolom, hogy nagyon kemény csata lesz, hiszen egy teszt nem elég ahhoz, hogy komolyan változzanak az erőviszonyok.”

Annak ellenére, hogy hat versennyel a szezon vége előtt 13 pontra nőtt a lemaradása a listavezető Lewis Hamiltonnal szemben, Raikkönen továbbra is úgy gondolja, minden esélye megvan még a címvédésre.

“Természetesen nagyon boldog lennék, ha zsinórban negyedszer is felállhatnék a dobogó legmagasabb fokára Belgiumban, különösen azok után, hogy már hónapok óta nem nyertem. Egy újabb siker biztosan sokat segítene abban, hogy visszatérjek a bajnoki címért folytatott küzdelembe.”

“A tavalyi évben kiváló beállításokat találtunk a szezon második felében, és számos futamgyőzelmet arattunk. Most ugyanez a feladatunk, mert be kell hoznunk a lemaradásunkat a bajnokságban. Nem lehetetlen. 13 pont elég sok, de tavaly két futammal a szezon vége előtt 17 ponttal voltam lemaradva az első helyezettől” – tette hozzá Raikkönen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!