Räikkönen: Nagyobb hibákra lett volna szükség Bottastól

Fotó: Scuderia Ferrari
Kimi Räikkönen Ferrari

Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője szerint több időre vagy több hibára lett volna szükség Valtteri Bottastól, hogy meg tudja előzni őt Szingapúrban.

Räikkönen az 5. helyet szerezte meg a Szingapúri Nagydíjon Valtteri Bottas mögött, ezzel mercedeses honfitársa 3 pontra zárkózott fel mögé a világbajnoki pontversenyben.

A finn elmondta, egyszerűen képtelen volt elég közel kerülni Bottashoz ahhoz, hogy támadni tudja őt – még úgy is, hogy a verseny végére elfogytak a Mercedes gumijai.

„Néhányszor blokkoltak a kerekei, ami arra volt elég, hogy közel kerüljek hozzá, de másra nem” – nyilatkozta Räikkönen.

„Láttam, hogy elkezdett szenvedi a jobb első kerekével, de ez nem lassította le eléggé. Ha közel kerültem volna hozzá, veszítettem volna a tapadásból.”

„Volt néhány hibája, de kicsit nagyobbakra lett volna szükség ahhoz, hogy támadni tudjam” – folytatta.

„Trükkös volt a helyzet, mert minden egyes alkalommal, amikor közel kerültem hozzá, akkor tapadást veszítettem a kanyarokból kifelé, és végül elhúzott. Szóval nem igazán tudtam támadni. Kicsit több körre lett volna még szükségünk, és akkor kicsit jobban küszködött volna.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!