Räikkönen nagyon elégedett, de egyben óvatos is - F1VILÁG.HU

Räikkönen nagyon elégedett, de egyben óvatos is

HIRDETÉS

Rendkívül elégedetten nyilatkozott a barcelonai tesztsorozat vasárnapi zárónapját követően a Lotus istálló színeiben idén visszatérő Kimi Räikkönen.


Rendkívül elégedetten nyilatkozott a barcelonai tesztsorozat vasárnapi zárónapját követően a Lotus istálló színeiben idén visszatérő Kimi Räikkönen.

A 32 esztendős versenyző a legjobb barcelonai köridővel az élen zárta az utolsó edzésnapot, és noha szombaton technikai problémák hátráltatták, vasárnap gond nélkül róhatta a köröket a katalán versenypályán.

A finn a nap legszorgalmasabb versenyzőjeként, 121 kör megtételét követően 1:22.030-es köridővel végzett az élen, 2 tizeddel megelőzve a ferraris Fernando Alonsót.

„Elégedett vagyok a vasárnap elvégzett munkával. Nem voltak komoly problémáink, szóval egyértelműen jobb napunk volt, mint szombaton” – mondta a „Jégember vasárnap este.

„Minden működött, rengeteg beállítást kipróbáltunk az autón, és minden összejött. Sok időt töltöttem az autóban, de jól érzem magam. Valamivel hűvösebb volt, szóval a gumik nem működtek olyan jól, mint egyébként, de minden rendben volt.”

A Lotus versenyzője ezzel együtt hozzátette, hiba volna messzemenő következtetéseket levonni vasárnapi elsőségéből, hiszen csak Ausztráliában kaphatunk tiszta képet az erőviszonyokról.

„Természetesen jól fest a leggyorsabb kör a nap végén, de az ausztráliai időmérőig senki sem fogja tudni, hogy milyen gyorsak valójában az autók. Minden egyes változtatás, amit elvégeztünk a tesztek során, javított az autón, szóval most majd meglátjuk, mi történik Melbourne-ben néhány hét múlva. Pozitívak az érzéseim.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!