Friss hírek

Räikkönen: Nagyon furcsa versenyünk volt

Nem alakult jól a múlt hétvégi Japán Nagydíj az Alfa Romeo csapata számára – az istálló versenyzői, Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi nem tudtak pontokat szerezni, a csapat pedig most válaszokat keres a gyenge teljesítményre.

Räikkönen csak a 14. helyen ért célba a suzukai versenyen, elmondása szerint pedig az Alfa Romeo autója egész egyszerűen nem működött jól a japán versenypályán.

A helyzetet bonyolítja, hogy a két pilóta eltérő aerodinamikai konfigurációval körözött, így Räikkönen szerint muszáj mihamarabb válaszokat találniuk.

Hirdetés
 

„Unalmas nap volt, az egyszer biztos. Nem tudom, miért, de az első két etapban egyszerűen nem volt jó az autó eleje, egyáltalán nem volt tapadás” – fogalmazott a finn világbajnok.

„Ahogy a lágy gumikra váltottunk, az autó igazából egészen jó lett, és szerintem hirtelen 3-4 tizeddel gyorsabb tudtam lenni. Szóval nagyon furcsa.”

„Reméljük, hogy ki tudjuk deríteni. Ezen a hétvégén két különböző aerodinamikai csomaggal köröztek az autóink, és reméljük, ki tudjuk deríteni, hogy mi micsoda, és visszakerülünk oda, ahol lennünk kellene – magyarán, hogy a pontokért harcolhatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!