Friss hírek

Räikkönen: Nagyon kiegyensúlyozott az Alfa Romeo autója

Fotó: Pirelli
Igazán sokat körözött szerdán, Barcelonában az Alfa Romeo 2019-es versenyautójával a Forma-1 korábbi világbajnoka, Kimi Räikkönen.

A finn versenyző 113 kört tett meg idei harmadik tesztnapján, és végül a 4. legjobb idővel zárt, habár elmondása szerint nem a köridők számítanak, sokkal inkább az, hogy minél jobban megismerjék új autójukat.

„Különféle dolgokat próbálgattunk ma, igyekeztünk tovább tanulni az autóról” – mondta a korábbi világbajnok újságíróknak nyilatkozva a barcelonai paddockban.

„Már csak egy tesztnapom maradt, szóval ki kell találnunk, mit tanulhatunk még a melbourne-i idénynyitó előtt. De az összes versenyző ebben a cipőben jár. Az ember mindig szeretne magának egy extra tesztnapot.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a három élcsapat mögött szorosabbá vált-e a küzdelem, Räikkönen így felelt: „Fogalmam sincs, pár hét múlva kiderül.”

„Jelenleg lehetetlen megmondani, hol állnak a csapatok. Ahelyett, hogy ezzel foglalkozunk, inkább a saját dolgunkra fókuszálunk.”

„Nem a lehető legjobb köridőre hajtunk most. Mindent meg kell tanulnunk az autóról, ez az, ami számít. Csak akkor leszünk gyorsak Melbourne-ben, ha elvégezzük a házi feladatunkat.”

„De ami bizakodással tölt el, az az, hogy ez a versenyautó nagyon kiegyensúlyozott, nem okoz semmiféle problémát. Az ördög a részletekben rejlik, ha közel akarunk kerülni a tökéleteshez – de tökéletes versenyautó nem létezik.”

Amikor a finnt arról kérdezték, min javítana még a szezonnyitó előtt, Räikkönen egy grimasszal így felelt: „Mindenen.”

Az Alfa Romeo autóját csütörtökön Antonio Giovinazzi teszteli majd, Räikkönen pedig pénteken fejezi be a felkészülést az új idényre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!