Friss hírek

Raikkönen nem aggódik a megbízhatóság miatt

Kimi Raikkönen elmondta, nem aggódik a Ferrari megbízhatósága miatt, noha a Spanyol Nagydíjon egy technikai meghibásodás miatt kellett idő előtt feladnia a küzdelmet.

Kimi Raikkönen elmondta, nem aggódik a Ferrari megbízhatósága miatt, noha a Spanyol Nagydíjon egy technikai meghibásodás miatt kellett idő előtt feladnia a küzdelmet.

A finn versenyző jó eséllyel pályázott a dobogós helyek egyikére, ám egy korai technikai probléma miatt a verseny idő előtti feladására kényszerült Barcelonában, ami miatt már nyolc pont a lemaradása a listavezető Hamilton mögött a bajnoki tabellán.

Ez volt egyébként Raikkönen első kiesése mióta a Ferrarihoz csatlakozott az idei évben. Mindezek ellenére a finn pilóta egyáltalán nem aggódik a megbízhatóság miatt, és optimistán várja a hétvégén megrendezésre kerülő Monacói Nagydíjat.

Hirdetés
 

“Igaz, hogy nem mindig voltam megelégedve az autóval, de úgy tűnik, hogy a dolgok jó irányba haladnak” – mondta Raikkönen Monte-Carlóban. “Még csak négy versenyen vagyunk túl, így még rengeteg hátra van. Mivel hatalmas a küzdelem az élen, és négyesélyes a bajnokság, még semmi nincs eldöntve, könnyen fel lehet zárkózni.”

“Természetesen csalódott voltam, hogy idő előtt be kellett fejeznem a Spanyol Nagydíjat, azonban nem aggódom a megbízhatóság miatt. Megtaláltuk a probléma pontos okát, és kijavítottuk azt, így többé már nem fordulhat elő ilyen meghibásodás. Egyébként már Ausztráliában tudtuk, hogy az F2007-es nem 100%-os, így nem is lepett meg az, amit Spanyolországban történt. Nem tudtunk annyit tesztelni, mint amennyit szerettünk volna, és sokszor nem működtek élesben azok a beállítások, melyeket a teszteken kipróbáltunk.”

“Azonban nem aggódom a megbízhatóságunk miatt, és mivel még rengeteg verseny hátra van, keményen fogok küzdeni, hogy visszatérjek az élre. A versenyzésben nem mindig szerencsés az ember, de ezt el kell fogadni. Nem a Spanyol Nagydíjon fordult elő először velem az, hogy kiestem, és szerintem nem is ez volt az utolsó eset” – tette hozzá Raikkönen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!