Toszkán Nagydíj

Räikkönen: Nem érdekel, mi lesz az F1-gyel, úgysem leszek már itt

Fotó: Bahrain GP
Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari in the Press Conference at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Preparations, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Thursday 5 April 2018. Räikkönen

Nem igazán érdeklik a Liberty Media jövőre vonatkozó tervei a Forma-1 2007-es világbajnokát, Kimi Räikkönent. A finn azt mondja, mire az új szabályok jönnek, ő már úgysem lesz a mezőnyben.

A sportág tulajdonosai pénteken ismertetik majd 2021-től érvénybe lépő szabálytervezetet az F1-es csapatokkal: a cél, hogy kiegyenlítettebb legyen a mezőny, és egyúttal fenntarthatóbb közeget biztosítsanak az istállók számára.

A Bahreini Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján Kimi Räikkönent is megkérdezték arról, neki mi a véleménye a Forma-1 jövőjéről.

„Nem a mi döntésünk, rajtuk múlik. Az ő dolguk, ők csinálják a terveket, és hozzák meg a döntést, amit helyesnek találnak” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Nem tudom, mit csinálnak – sok információm nincs erről, és nem is érdekel. Holnap meglátjuk, mire gondolnak. De amúgy is jó néhány év múlva lesz aktuális, és nem hiszem, hogy én akkor még itt leszek, szóval nem különösebben foglalkoztat.”

Räikkönen hozzátette, azon sem nagyon gondolkodott még, hogy milyen irányba kellene haladnia a Forma-1-nek.

„Nincs semmi ráhatásom, szóval mi értelme annak, hogy ezen gondolkodjak? Semmi értelmét nem látom annak, hogy írjak egy listát, mert semmi befolyásom nincs. Nem mi alkotjuk a szabályokat – ez a véleményem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS