Friss hírek

Räikkönen nem érti, mi a gond az autójával

A Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen szerint a múlt hétvégi Japán Nagydíjon látott szenvedése azt bizonyítja, valami nincs rendben jelenlegi versenyautójával.


A Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen szerint a múlt hétvégi Japán Nagydíjon látott szenvedése azt bizonyítja, valami nincs rendben jelenlegi versenyautójával.

A szingapúri hétvége során Räikkönen nem győzte hangsúlyozni, úgy érzi, komoly áttörést ért el autójával a beállítások tekintetében, Szuzukában azonban 8 tizedmásodperccel lassabbnak bizonyult csapattársánál, Fernando Alonsónál az időmérő edzésen.

A finn kálváriája a másnapi futamon is folytatódott, az esős körülmények közepette ugyanis képtelen volt a versenyképes tempóra, és végül körhátrányban csak a tizenkettedik helyen ért célba.

Az AUTOSPORT című angol szaklap kérdésére a 2007-es év világbajnoka elárulta, nem érti, miért tértek vissza az autó vezetésével kapcsolatos nehézségek.

„Egész hétvégén őrült módjára küszködtünk az autó elejével – szárazon és esőben is” – mondta tanácstalanul Räikkönen.

„Egyszerűen teljesen más volt az autó, mint korábban. Remélhetőleg találunk valamit, ami megmagyarázza, hogy mi folyik itt. Szárazon, a kör első részében új gumikkal az autó csak tolta kifelé az elejét. Az intermediate gumik két körig működtek, aztán elkezdtek szemcsésedni, és nem volt tapadása az első kerekeknek.”

„Valami nincs rendben, de amíg nem tudjuk, mi a gond, nem tudom megmagyarázni. Egyszerűen csak teljesen más volt az autó, mint más versenyeken. Reméljük, hogy sikerül megoldani a problémákat, mert kiábrándító hétvége volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek