Raikkönen nem érzi, hogy előnyben lenne - F1VILÁG.HU

Raikkönen nem érzi, hogy előnyben lenne

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen szerint az idei bajnokság még teljesen nyitott, és az, hogy ő a címvédő, nem jelent előnyt számára a szezon második felében.

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen szerint az idei bajnokság még teljesen nyitott, és az, hogy ő a címvédő, nem jelent előnyt számára a szezon második felében.

A szezon felénél járva a bajnokság első négy helyezettjét mindössze két pont választja csak el egymástól, nem is beszélve arról, hogy a vezető trió pontegyenlőséggel áll a lista élén.

A Ferrari finn versenyzője úgy gondolja, hogy kilenc futam után képtelenség lenne megmondani, ki a legesélyesebb a bajnoki cím megszerzésére, ám tisztában van azzal, hogy mielőbb el kell kezdenie egyenletesen jó eredményeket hozni, miután több problémája is volt az elmúlt futamokon.

“Minden teljesen nyitott” – mondta Raikkönen a riportereknek Hockenheimben. “Hárman is azonos pontszámmal állunk a bajnokság élén, és a negyedik helyezett is mindössze két ponttal van csak lemaradva mögöttünk, így még bármi megtörténhet. Azonban bízom benne, hogy jól teljesítünk a következő versenyeken, és aztán majd meglátjuk, mi lesz.”

“Biztos vagyok benne, hogy az utolsó versenyig nagyon szoros lesz a küzdelem, ám ha valakinek egyszer nem jön ki jól a lépés, akár behozhatatlan lemaradást is összeszedhet, de remélem, hogy mi már nem hibázunk többet.”

Bár a finn versenyző a tavalyi évben szinte vesztett helyzetből fordított az utolsó futamokon, és győzte le Hamiltont, úgy érzi, ez nem jelent különösebb előnyt számára a szezon második felében.

“Semmin nem változtat, hogy a tavalyi évben sikerült fordítanom az utolsó versenyeken” – mondta Raikkönen. “Úgy gondolom, hogy mindenki tudja, miként kell teljesítenie, és egyesek erősebbek fejben.”

“Nem tudom, hogy én mentálisan elég erős vagyok-e, azonban nyugodt vagyok, nem gondolok sokat erre, csak a legjobb tudásomat akarom nyújtani, és remélem, hogy ez elég lesz.”

A bajnoki címvédő kiélezett küzdelmet vár a hétvégi Német Nagydíjtól, ugyanis elmondása szerint a múlt heti tesztek alapján úgy tűnik, egy szinten lesz a Ferrari és a McLaren Hockenheimben.

“Mindig nehéz bármit is mondani a tesztek alapján, azonban szerintem nagyon közel lesz egymáshoz a két csapat. Silverstone-ban erősek voltak az időmérőn. Ha nem esett volna az eső a versenyen, akkor mi is jól szerepeltünk volna, de ez nem így történt, és a végeredmény mindenki számára ismert.”

“Itt is hasonló lesz a helyzet, így majd meglátjuk, miként teljesítünk a hétvégén. Már holnap is mindent bele kell adnunk, aztán majd meglátjuk, mire leszünk képesek” – tette hozzá Kimi.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!