Raikkönen nem fél Hamiltontól Németországban - F1VILÁG.HU

Raikkönen nem fél Hamiltontól Németországban

HIRDETÉS

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy több mint hét tizedet kapott Lewis Hamiltontól a péntek délutáni szabadedzésen Hockenheimben.

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy több mint hét tizedet kapott Lewis Hamiltontól a péntek délutáni szabadedzésen Hockenheimben.

A McLaren brit versenyzője mindkét mai edzést az élen fejezte be, és komoly különbség volt közte illetve a Ferrari versenyzői között a német ringen.

Mindezek ellenére a világbajnoki címvédő nem tulajdonít különösebb jelentőséget a pénteki időknek, és bevallotta, hogy abszolút elégedett a mai edzéseken elvégzett munkával, így optimistán várja a folytatást.

“A pénteki eredményeket mindig óvatosan kell kezdened, hiszen nem tudhatod, hogy ki milyen programon volt, ahogy azzal sem lehetsz tisztában, hogy mennyi üzemanyaggal futottak az egyes csapatok” – magyarázta Raikkönen.

“Megpróbáltunk javítani azokon a beállításokon, melyeket még a múlt heti teszteken próbálgattunk, és az edzés vége felé találtunk néhány olyan variációt, ami érdekes lehet a hétvége további részére nézve.”

“Éppen ezért elégedett vagyok a dolgok alakulásával, mert tudom, hogy van még hely a fejlődésre. Hogy mi van riválisainkkal? Ahogy azt már mondtam, még számos ismeretlen tényező van. Csak annyit mondhatok, hogy versenyképesek leszünk, hiszen egészen az utolsó pillanatig nagyon szorosak voltak az idők a második edzésen.”

Raikkönen csapattársa, Felipe Massa, aki a második helyen végzett, szintén úgy gondolja, hogy bár Hamilton brillírozott, a Ferrari fel fogja tudni venni a versenyt a McLarennel a hétvégi Német Nagydíjon.

“Mindent egybevéve egy eredményes napon vagyunk túl” – mondta a brazil pilóta. “Mindig versenyképesek voltunk, ahogy legközelebbi riválisaink is. Esőben is dolgoztunk, és azt mondhatom, hogy minden időjárási körülmények között jók leszünk.”

“A kétféle gumikeverék között nem volt túl nagy különbség a mai edzéseken, de a lágyabb gumik talán jobb választásnak bizonyulnak majd az időmérőn, hiszen egy kicsivel gyorsabbak. Most az a dolgunk, hogy áttanulmányozzuk az adatokat, hogy a lehető legjobb formában várhassuk az időmérőt és a versenyt” – tette hozzá Massa.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!