Friss hírek

Raikkönen nem foglalkozik Grosjeannal

Annak ellenére, hogy csak a középmezőnyből rajtolhat, Kimi Räikkönen állítása szerint elégedettebb, és magabiztosabban várja a folytatást, mint a korábbi versenyeken.


Annak ellenére, hogy csak a középmezőnyből rajtolhat, Kimi Räikkönen állítása szerint elégedettebb, és magabiztosabban várja a folytatást, mint a korábbi versenyeken.

A Lotus finn pilótája a júliusi Magyar Nagydíj óta még csak az első hatba sem tudta kvalifikálni magát, és vasárnap is a kilencedik pozícióból vághat neki a Japán Nagydíjnak.

Eközben csapattársa, Romain Grosjean szárnyal, és a negyedik leggyorsabb volt a mai időmérő edzésen, ám Räikkönen nem tulajdonít különösebb jelentőséget egykörös hátrányának.

„Volt néhány apró hiba, és emiatt néhány helyet veszítettünk, de az autóval minden rendben” – mondta. „Sokkal elégedettebb vagyok, mint az elmúlt versenyen voltam, habár a rajthelyem ugyanaz.”

Gyenge rajthelyezése ellenére, Räikkönen az elmúlt két versenyen is áthámozta magát a mezőnyön és a dobogón ünnepelhetett, amit reményei szerint vasárnap is meg tud majd ismételni.

„Természetesen jobb szerettem volna előrébb végezni az időmérőn, de az elmúlt alkalom sem volt olyan szörnyű” – tette hozzá a finn, célozva ezzel a Koreai Nagydíjon szerzett második helyére.

Grosjean is elégedetten nyilatkozott, örült a negyedik helyének, különösen azok után, hogy az edzéseken még azt gondolta, csapata lemaradásban van ellenfeleihez képest.

„Nagyon keményen dolgoztunk az elmúlt éjszaka, hogy kielemezzük, mi volt rossz és mi volt jó, és mit tudunk tenni annak érdekében, hogy jobb pozícióban legyünk” – mondta.

„A mai első körtől kezdve teljesen más volt az autó, sokkal versenyképesebb volt, aminek nagyon örülök. Meg voltam lepődve a kemény gumikon mutatott teljesítményünk láttán, hiszen tegnap két másodperc volt a lemaradásunk, míg ma az egyik leggyorsabbak voltunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!