Haas
Fotó: Scuderia Ferrari
GP UNGHERIA F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE), Kimi Räikkönen, Ferrari,
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Räikkönen: Nem ilyen évet szerettem volna

Kiábrándító idényen van túl a Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen – a korábbi világbajnok azt mondja, a 2017-es év „távol áll attól, mint amilyet szeretett volna”.

A 2007-es szezon legjobbja 2014-ben tért vissza a Ferrarihoz, azóta azonban képtelen volt versenyt nyerni a vörösök színeiben, miközben csapattársa, Sebastian Vettel idén a világbajnoki címért is harcba szállhatott.

Räikkönen idén 7 alkalommal állt dobogón, a bajnokságban azonban csak az 5. helyet foglalja el 1 futammal az idény vége előtt.

„Távol áll ez attól, mint amit szerettem volna, de így alakult” – mondta a finn, aki egy jó eredménnyel Daniel Ricciardót még maga mögé utasíthatja az összetettben.

„1 futam van még hátra, megpróbáljuk a legjobbat kihozni belőle, és aztán jövőre próbálunk sokkal jobbak lenni.”

„Nyilvánvalóan azért vagyok itt, hogy megpróbáljak versenyeket és bajnoki címeket nyerni – szóval a jelenlegi helyzet messze nem ideális. De így alakult. Együtt tudok élni ezzel, de nem ezért vagyok itt.”

„Nagyon gyengén kezdtük az évet, nem úgy teljesítettünk, ahogy kellett volna. Azóta javult a helyzet, de túl sokszor estünk ki, és nem sikerült összeszednünk magunkat.”

Räikkönen idén 7 alkalommal állt dobogón

Räikkönen Monacóban a pole-ból indulhatott, a kerékcserék során azonban végül csapattársa, Vettel mögé csúszott vissza, így nem tudott nyerni.

A finn azt mondja, „apró dolgok” miatt nem tudott versenyt nyerni idén, azt azonban elismeri, sokkal gyakrabban kellene az élmezőnyben végeznie.

„Ha könnyű lenne, bárki nyerhetne. De nagyon sok apró dolgon múlik az egész. Nagyon szoros volt a küzdelem néhány autó között a versenyek során, és apró dolgok számítanak a hétvégéken. Gyorsabbnak kell lennünk, gyakrabban kell ott lennünk elöl, és remélhetőleg jobban alakulnak majd a dolgok.”

„Megpróbáljuk ezen a hétvégén, és jövőre is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!