Räikkönen nem ilyen kezdésben reménykedett

Csalódottan nyilatkozott a Szingapúri Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően Kimi Räikkönen, a Lotus Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője.


Csalódottan nyilatkozott a Szingapúri Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően Kimi Räikkönen, a Lotus Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője.

A finn mindkét pénteki tréninget a tizenkettedik helyen zárta, miközben csapattársa, Romain Grosjean a tizenötödik, illetve tizedik lett.

A Lotus tehát gyengén kezdte a szingapúri hétvégét, ez kiderül abból is, hogy az enstone-i gárda hátránya bő 2 másodperc volt az élen végzőkkel szemben.

„Nem volt valami könnyű a mai nap” – mondta a Räikkönen újságíróknak nyilatkozva Szingapúrban.

„Bizonyos okok miatt nem volt elég tapadásunk, azt hiszem, a leszorítóerővel küszködtünk. Egy kicsit nehéznek tűnik a helyzet, legalábbis ami a mai napot illeti.”

Räikkönen hozzátette, a lágy, valamint szuperlágy gumikkal is jelentkeztek a problémák.

„Ugyanazok voltak a gondok. Ha az ember új abroncsokat tesz fel, akkor kezdetben kicsit jobbak tűnik a helyzet. Úgy vélem, holnapig még fejlődhetünk, de sajnos nem fogunk két másodpercet találni.”

A „Jégember” emellett kételkedik abban is, hogy a pálya felgumizódásával jelentősen feljavul majd teljesítményük.

„Nem arról van szó, hogy az autónknak hirtelen jobb lesz a tapadása, mint a többi versenygépnek.”

Räikkönen elmondta továbbá, aggodalomra ad okot csapata belgiumi, valamint olaszországi versenytempója is.

„Talán nem fejlődünk annyira, mint a többiek. A köridőket tekintve általában javulást érünk el szombatonként, de mint már mondtam, nem fogunk egy csapásra két másodpercet hozni az élen állókon. Biztos vagyok abban, hogy ők is fejlődnek majd, ez pedig jól mutatja, hogy nem vagyunk olyan gyorsak, mint kellene. Remélhetőleg sikerül találni valamit, és holnap valamivel elégedettebbek leszünk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!