Friss hírek

Räikkönen: Nem írtam még alá semmit!

Bár sajtójelentések szerint szinte biztos, hogy Kimi Räikkönen 2021-ben is a Forma-1-es mezőny tagja lesz, a finn versenyző az Eifel Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján elárulta, még nem írt alá az Alfa Romeóval a következő idényre.

Räikkönen 323. Forma-1-es versenyét futja hétvégén, a Nürburgringen, ezzel megdönti Rubens Barrichello rekordját, és a királykategória történetének legrutinosabb pilótájává avanzsál.

A Motorsport.com című internetes lap csütörtök délelőtt azt írta, Räikkönen 2021-ben is az Alfa Romeónál maradt, a bejelentést pedig már pénteken megejtheti az istálló.

Räikkönen viszont csütörtök délután azt mondta, még folynak a tárgyalások a jövő évvel kapcsolatban.

„Semmi sincs még eldöntve. És igen, az egész azzal kezdődött, hogy semmi tapasztalatom nem volt!” – mondta viccelődve a finn pilóta, utalva arra, hogy 2001-ben nagyon számos kritika érte a Saubert, amiért szinte rutintalanul beültették őt egy F1-es autóba.

„Most pedig kezdek annyira öreg lenni, hogy meg akarnak szabadulni tőlem! De a dolgok közepe egészen jól ment.”

„Majd meglátjuk. Nyilván folynak az egyeztetések a csapattal. Végsősoron az én döntésem lesz, és majd meglátjuk, hogyan alakul.”

Räikkönen reagált azokra a hírekre is, melyek szerint még szeptember végén megállapodott a folytatásról, amikor egy záradék erre lehetőséget biztosított szerződésében.

„Ha hisznek a híreknek, akkor ez az igazság… De nekem soha nem volt opció a szerződésemben. Úgyhogy szerintem ez szépen megmutatja azt, hogy nem igaz a dolog.”

„Annyi mindent olvastam az újságokban az évek során, hogy már nem is olvasom őket, mert a 90 százalékuk messze áll az igazságtól. És marad 10 százalék, amivel lehet kezdeni valamit. Szóval nem, nem írtam alá semmit. Nem írtam alá múlt héten, nem írtam alá egy hónapja, vagy tegnap, vagy ma. Majd meglátjuk.”

Räikkönen elárulta, sajnálja, hogy az Alfa Romeo idén nem túl versenyképes.

„A versenyzést élvezem. De nyilván élvezetesebb, amikor jól teljesítünk. Nem ilyen pozíciókban akarunk lenni, nem ez a célunk, de elég hamar világossá vált, hogy nem vagyunk ott, ahol reméltük különféle okok miatt.”

„De a versenyzést élvezem, jó csatáink voltak. Nem lennék ma itt, ha nem élvezném, csinálhatnék éppen mást is…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!