Räikkönen: Nem kapjuk vissza az elvesztett pontokat

Fotó: Scuderia Ferrari
Kimi Räikkönen, Ferrari, Spanish Grand Prix 2018,

Hat pilóta nem ért célba a barcelonai futamon, köztük a Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen sem. A finn autója már a pénteki második szabadedzésen elfüstölt, így nem volt kérdés, hogy motort kell cserélni a Ferrariban.

A rajtbüntetéstől nem kellett tartania Räikkönennek, mivel minden pilóta három motort használhat egy évben büntetés nélkül. Igaz, hosszú a versenynaptár, és a csapat sem kívánt az ötödik futamon erőforrást cserélni. De ez nem vigasztalja a 2007-es világbajnokot, hiszen a Ferrarival nem tudta teljesíteni a 66 körös barcelonai versenyt.

„Elment az erő az autómból, és ugyan tovább tudtam volna még menni, a teljes motorerő nem volt meg. Ezért tudtak megelőzni a többiek. Ki kell elemeznünk, mi volt a probléma.” – kezdte a Sky Sports F1-nek.

„Nem tudom megmondani, hogy ugyanaz volt-e a gond, mint pénteken. Minden lehetséges elemzést el kell végeznünk, mielőtt ezt pontosan meg tudjuk mondani. Ez messze van az ideálistól.”

A Ferrarinál ugyan kivizsgálja a hiba forrását, de ahogyan Räikkönen is mondja:

„Akkor sem kapjuk vissza az elvesztett pontokat.”

Már pedig szüksége van minden egységre a 38 éves finnek, ha lépést akar tartani csapattársával és a Mercedes pilótáival a világbajnoki címért.

„Szeretnénk futamokat nyerni, és, ha nem érünk célba, akkor megfosztjuk magunkat a lehetőségeinktől. És sajnos ez ebben a szezonban már másodszorra fordul elő. Ezzel pedig hátráltatjuk saját magunkat. De ez van. Mást nem tudtam volna tenni.”

 

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!