Räikkönen: Nem kaptam fizetést, ezért távozom! - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Nem kaptam fizetést, ezért távozom!

HIRDETÉS

Kizárólag az anyagiak miatt távozik a Lotus Forma-1-es csapatától a száguldó cirkusz korábbi világbajnoka, Kimi Räikkönen. A finn versenyző úgy érzi, jól megférnek majd Alonsóval a Ferrarinál.



Kizárólag az anyagiak miatt távozik a Lotus Forma-1-es csapatától a száguldó cirkusz korábbi világbajnoka, Kimi Räikkönen.

A finn versenyző jövőre már ismét a Ferrari színeiben száll harcba a bajnoki címért, a Szingapúri Nagydíj helyszínén újságíróknak nyilatkozva pedig elárulta, egész egyszerűen azért hagyja ott a Lotust, mert a csapat nem áll stabil lábakon anyagilag.

„Egész egyszerűen anyagi okai vannak annak, hogy távozom a csapattól, illetve azon dolgok miatt, melyeket nem kaptam meg – például a fizetésem. Ez nagyon sajnálatos dolog” – mondta Räikkönen.

Amikor a 2007-es év legjobbját arról kérdezték, tehetett-e volna bármit a Lotus, amivel meggyőzhette volna a maradásról, így felelt: „Sok dolgot, és biztos vagyok benne, hogy pontosan tudják, miket.”

„Nehéz megmondani, mi lett volna, ha másképp alakul, de elégedett vagyok a döntésemmel.”

Az AUTOSPORT értesülései szerint az alapfizetését ugyan megkapta Räikkönen, a jó eredményekért járó bónuszokkal rendre adós maradt a Lotus.

Bár sokak szerint Räikkönen és jövőbeli csapattársa, Fernando Alonso nehezen férnek majd meg egymás mellett, a finn pilóta nem aggódik.

„Nem látom okát, miért ne működne. Elég idősek vagyunk ahhoz, hogy tudjuk, mit csinálunk. Ha van valami, meg tudjuk beszélni. Nem vagyunk már 20 évesek. Lehet, hogy tévedek, de idővel úgyis kiderül.”

Hirdetés

„Biztos vagyok abban, hogy jól alakulnak majd a dolgok. A pályán nyilván kemény lesz majd a küzdelem, és néha alakulhatnak rosszul a dolgok, de szerintem rendben leszünk.”

A „Jégember” hozzátette, véleménye szerint a Ferrarihoz való visszatérés sem okoz majd problémát számára.

„Ismerem a csapatot, az embereket, habár nyilván vannak új csapattagok, és többen távoztak is azóta, hogy én ott voltam” – fogalmazott a 33 esztendős versenyző.

„Nem hiszem, hogy túlságosan nehéz lesz majd megérkezni oda. Az autó más, és a legnehezebb dolog az lesz, hogy az autók teljesen mások lesznek 2014-ben.”

Amikor arról faggatták Räikkönent, hajlandó lesz-e több időt eltölteni Maranellóban ahhoz, hogy előrelendítse csapatát, így válaszolt: „Nagyon sok sztori kering a sajtóban, de azt hiszem, a Lotusnál is nagyon jól teljesítettünk, és nem látom okát annak, miért ne lehetne jó autónk jövőre, és miért ne tudnánk fejleszteni azt.”

„Ez egy új kihívás minden csapatnak, de én nem aggódom az efféle dolgok miatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!