Räikkönen nem kerget illúziókat

Bár van még esélye a világbajnoki elsőségre, a 2007-es év legjobbja, Kimi Räikkönen nem kerget illúziókat.


Bár van még esélye a világbajnoki elsőségre, a 2007-es év legjobbja, Kimi Räikkönen nem kerget illúziókat.

A Lotus versenyzője jelenleg 48 pontos hátrányban van az összetett tabellát vezető Sebastian Vettellel szemben négy futammal a 2012-es bajnokság vége előtt, matematikailag tehát még ő is esélyes arra, hogy megszerezze a világbajnoki címet.

Räikkönen 2007-ben a Ferrari versenyzőjeként volt már hasonló helyzetben, akkor az évad utolsó versenyén ugrott a pontverseny élére, és nyerte meg a világbajnoki címet.

A 33 éves versenyző azonban nem számít arra, hogy ez idén is bekövetkezik.

„Kétségtelen, hogy még van esélyünk, de ez egy teljesen más helyzet, mint 2007-ben” – fogalmazott a finn.

„2007-ben olyan autó állt rendelkezésünkre, melyről tudtuk, hogy az összes versenyt megnyerhetjük vele. Most viszont nem a miénk a leggyorsabb versenyautó, tehát ahhoz, hogy végül mi örüljünk, több segítségre volna szükségünk.”

„Persze továbbra is próbálkozunk, remélhetőleg elérhetjük a célunkat. Egészen addig fogjuk nyomni, amíg esélyünk van. Most viszont egy teljesen más helyzetben vagyunk, mint 2007-ben. Majd meglátjuk, hogy alakul, ha a következő néhány versenyen javítani tudunk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!