Räikkönen: Nem lennék itt, ha nem akarnék versenyezni

Szívesen maradna a Ferrarinál 2016-ban is Kimi Räikkönen – a finn versenyző Bahreinben elárulta, csapatának kell döntenie a sorsáról.


Szívesen maradna a Ferrarinál 2016-ban is Kimi Räikkönen – a finn versenyző Bahreinben elárulta, csapatának kell döntenie a sorsáról.

A 2007-es év világbajnokának szerződése az idei szezon végén jár le, és miután csapata, a Ferrari egyelőre igencsak jó formát mutat, Räikkönen is nagyon élvezi a versenyzést.

„Azt gondolom, a csapat most remekül együtt dolgozik. Néhányan távoztak, és van egy új csapatfőnökünk. A légkör sokkal jobb, mint ahogy a közös munka is” – mondta a finn versenyző, aki abban bízik, a bajnokság következő versenyein is megszorongathatják a Mercedeseket.

„Azt gondolom, egész évben nagyon erősek leszünk. Egyelőre nem vagyunk elégedettek azzal, ahogy állunk, hiszen a győzelmekért akarunk harcolni, ugyanakkor reálisan kell látnunk az esélyeinket a tavalyi eredményeink alapján.”

„Remek előrelépéseket tettünk, csapaként kell most jól együtt dolgoznunk – ha ez sikerül, meggyőződésem, hogy elérjük céljainkat.”

Räikkönen elárulta, nagyon jól érzi magát a Ferrarinál, ám az istálló vezetőségének kell döntenie arról, hogy meghosszabbítják-e szerződését.

„A csapatnak kell döntenie erről. Van egy opciójuk a szolgálataimra – szóval őket kell megkérdezni! Nem lennék itt, ha nem akarnám. A dolgok változnak. Szeretnék jól teljesíteni itt, ez az oka annak, hogy még itt vagyok.”

Räikkönen idén Sebastian Vettel csapattársaként versenyez a Ferrarinál, elmondása szerint pedig a német versenyzővel kiválóan együtt tud dolgozni.

„Szerintem remek párost alkotunk. Meg tudjuk beszélni a dolgokat, ez pedig sokat jelent. Mindketten azt szeretnénk, hogy fejlődjön a csapat” – magyarázta a finn, majd amikor arról faggatták, Vettel miért szerepelt jobban az év első három futamán, így felelt: „Neki jobb versenyei voltak eddig. Volt néhány problémánk az első három futamon, és nyilván elkövettünk néhány hibát az időmérőkön is, de ez része a játéknak, szóval nem nagy dolog.”

Räikkönent természetesen új szerepköréről, az apaságról is megkérdezték – egészen pontosan arról, hogy milyen értékeket szeretne átadni nemrég született kisfiának.

„Az élet hosszú. Jelenleg abban bízom, hogy egészséges marad – és hogy boldog kisfiúként nő fel” – mondta a finn, ám arra a kérdésre, hogy jó apukának tartja-e magát, nem tudott válaszolni: „Nem tudom. Az anyukáját kell megkérdezni erről. De nyugodt baba – szóval valamit jól csinálunk!”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!