Friss hírek

Raikkönen nem örül, hogy Hamilton kilökte

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen elmondta, nem örült annak, hogy Lewis Hamiton kiütötte őt a Kanadai Nagydíjon, különösen, hogy azt a boxutcában tette.

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen elmondta, nem örült annak, hogy Lewis Hamiton kiütötte őt a Kanadai Nagydíjon, különösen, hogy azt a boxutcában tette.

A McLaren brit versenyzője nem volt elég éber, és mikor észrevette a piros jelzést a boxutca kijáratánál, már túl késő volt ahhoz, hogy elkerülje Raikkönen Ferrariját. A balesetben mindketten kiestek.

Raikkönen ugyan elfogadja, hogy bárki hibázhat, azonban bosszankodik, hogy mindez a boxutcában történt.

Hirdetés
 

“Nem is tudok mit mondani. A versenyem Hamilton hibája miatt ment el” – mondta a finn pilóta, aki két héttel ezelőtt Adrian Sutilt ütötte ki, aki jó eséllyel pályázott a negyedik helyre Monte-Carlóban.

“Természetesen bárki követhet el hibát, ahogy azt én is tettem két hete Monacóban, azonban az egy dolog, hogy valaki 200 km/h-nál hibázik, de az bosszantó, mikor valaki egy olyan autót lök ki, amely a piros lámpánál várakozik. Nem vagyok dühös, mert az semmin nem változtat.”

“Azonban szomorú vagyok, mert jó esélyem lett volna a futamgyőzelemre. Ahogy a szemcsésedés alábbhagyott, minden rendben volt az autómmal. Az elmúlt két versenyen egyetlen pontot sem szereztem, így éppen itt az ideje, hogy ismét győzelmeket arassak. Hosszú még a bajnokság, és az élen nagyon szoros a küzdelem, így minden esélyünk megvan arra, hogy visszatérjünk az élre.”

Raikkönen csapattársa, Felipe Massa sem volt túlságosan boldog. A brazil versenyző összesen háromszor látogatta meg szerelőit a vasárnapi futamon, ugyanis első kiállása alkalmával valami probléma volt a töltőcsővel.

“Nehéz mit mondanom egy ilyen verseny után. Egyrészről csalódott vagyok, mert probléma volt a töltőcsővel, ami nélkül úgy gondolom, hogy harcba szállhattam volna a dobogós helyezésekért” – mondta Massa.

“Másrészről pedig boldog vagyok, hogy pontszerző helyre hoztam be az autómat egy nagyon nehéz körülmények között megrendezett versenyen. Mikor a mezőny végén találtam magam, mindent megtettem annak érdekében, hogy előrébb végezzek. Glock mögé viszont beragadtam, és nem akartam felesleges kockázatot vállalni, nem akartam megkockáztatni, hogy kiessek.”

“Had ragadjam meg az alkalmat, hogy gratuláljak Kubicának és a BMW-nek. Nagyon keményen dolgoztak, megérdemlik a sikert. Nagyon erősek voltak, de szerintem mi is jó irányba haladunk, ugyanis véleményem szerint nagyon jól teljesítettünk a hétvégén” – tette hozzá Massa.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Raikkönen nem örül, hogy Hamilton kilökte
Így reagált Leclerc Binotto távozásának hírére
Hivatalos: Binotto távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
McLaren: A Red Bull remek lehetőséget kínálhat Ricciardónak a visszatérésre!
Tükrök helyett kamerák? Az F1 még nem mondott le az ötletről!
Binottót több F1-es istálló is megkörnyékezte

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!