Räikkönen: Nem sokat változnak idén az erőviszonyok

Kimi Räikkönen during 2019 Formula 1 FIA world championship, Italy Grand Prix, at Monza from september 5 to 9 - Photo Xavi Bonilla / DPPI
Fotó: Alfa Romeo Racing
Nem fognak jelentősen változnak az erőviszonyok a Forma-1-ben tavalyhoz képest – ezt nyilatkozta a héten az F1Világ.hu-nak az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen.

A Forma-1 2020-as szezonja a tervek szerint július első hétvégéjén, Ausztriában kezdődik majd, a zárt kapus európai versenyek után pedig a mezőny Eurázsia, Ázsia, Amerika, majd a Közel-Kelet felé venné az irányt.

Kimi Räikkönen csapata, az Alfa Romeo a 2019-es idényben nem villogott az F1-ben: csupán a konstruktőri tabella 8. helyén zártak.

Az F1Világ.hu-nak adott exkluzív interjúban az olasz-svájci istálló világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen azt mondta, véleménye szerint az erőviszonyok nem sokat változnak a stabil szabályok miatt, ugyanakkor reméli, sikerül valamivel jobb helyen végezniük 2020-ban.

„Mint mindig, most is az a cél a szezonra, hogy a lehető legjobb munkát végezzük, és a középmezőny elején harcoljunk” – mondta Räikkönen. „A realitás talaján kell maradnunk, tudjuk, hogy a sorrend nem fog jelentősen változni a tavalyi szezonhoz képest, de tettünk néhány előrelépést. Csak akkor fogjuk megtudni, mit jelent ez, amikor pályára gurulunk.”

Ahogy a mezőny többi tagja, úgy Räikkönen is kényszerpihenőjét tölti, ám természetesen tartja a kapcsolatot csapatával.

„Időnként kapcsolatban vagyok a vezetőimmel, leginkább Fred Vasseurrel és a mérnökömmel, Juliennel. Inkább amiatt, hogy tudjuk, mindenki jól van – nem pedig azért, hogy a munkáról beszéljünk. Minden gördülékenyen megy, szóval készen állok rá, akármikor is térünk vissza a versenyzéshez.”

Az idénykezdettel kapcsolatban a finn lapunknak azt mondta: „Sok tényező közrejátszik, és nekünk készen kell állnunk, hogy ha biztonságos lesz a helyzet, akkor menni tudjunk. Ha ez Ausztriában lesz júliusban, oké, ha később, az sem számít.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS