Friss hírek

Räikkönen nem tudja a választ a furcsa problémára

A Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen elárulta, egyszerűen fogalma sincs, autója miért viselkedett újra furcsán a mai Kanadai Nagydíjon.


A Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen elárulta, egyszerűen fogalma sincs, autója miért viselkedett újra furcsán a mai Kanadai Nagydíjon.

A 2007-es év legjobbja a verseny 28. körében pördült meg a hajtűben, közvetlenül kerékcseréje után, elmondása szerint pedig az energia-visszanyerő rendszer rakoncátlankodott versenygépében.

A finn azért is furcsállja a történteket, mert tavaly pontosan ugyanilyen gondjai voltak ugyanezen a helyszínen.

„A megpördülés pontosan ugyanaz a sztori, mint tavaly” – mondta Räikkönen újságíróknak nyilatkozva.

„Az edzéseken nem voltak problémák, de valamilyen okból kifolyólag mindkét kivezető körön valami furcsa történt. Egyszerűen jelentős gázadás történt, amit nem tudtam kontrollálni. Szóval nem volt túl szerencsés, de ez van.”

„Nem tudom, mi történt, nagyon furcsa az egész. Nyilván gyakorlunk, próbálunk szimulálni dolgokat, és eddig máshol nem voltak efféle gondjaink – erre itt újra előjön. Ki tudja? Nem tudom, miért történt.”

Räikkönen egyébként a leintés után a csapatrádión elnézést kért csapatától: „Bocs a hibáért, de nem sok mindent tehettem.”

A Ferrari versenyzője végül csapattársa, Sebastian Vettel előtt negyedikként ért célba, elmondása szerint azonban egyáltalán nem elégedett az eredménnyel.

„Nem ilyen eredményt szerettünk volna. A gumik többé-kevésbé rendben működtek, de az ilyen jellegű pályákon a gumispórolás komoly jelentőséggel bír, ez pedig nyilván befolyásolta a tempónkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!