Räikkönen: Nem tudom, mely csapattal járok jobban

A Lotus istálló világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen kijelentette, azért tért vissza a Forma-1-be, hogy nyerjen, éppen ezért minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a lehető legjobb döntést hozza meg a jövő évre vonatkozóan.


A Lotus istálló világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen kijelentette, azért tért vissza a Forma-1-be, hogy nyerjen, éppen ezért minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a lehető legjobb döntést hozza meg a jövő évre vonatkozóan.

A finn szerződése az idei szezon végén lejár a Lotusnál, és miután Mark Webber nemrég bejelentette, jövőre már nem lesz tagja a száguldó cirkusz mezőnyének, a Red Bull Racing is élénken érdeklődik iránta.

Räikkönen azonban még nem döntött – a Der Tagesspiegel című lapnak adott interjújában pedig elárulta, azt sem tartja kizártnak, hogy jövőre már nem lesz a mezőny tagja. Egyelőre azonban élvezi a versenyzést, és újra világbajnok akar lenni a Forma-1-ben.

„Azért tértem vissza, hogy nyerjek. És nem érdekel semmi más, csak a Forma-1!” – jelentette ki a 2007-es év legjobbja, akiről nemrég Niki Lauda, a királykategória korábbi háromszoros világbajnoka azt mondta, egyszerűen gyáva, ha nem megy a Red Bullhoz.

„Jaj, nem nagyon érdekel, miket beszél. Szeret sokat dumálni, de engem igazából nem zavar” – reagált az osztrák szavaira Räikkönen.

Amikor a Der Tagesspiegel munkatársa határozottan rákérdezett, miért hezitál, és miért nem szerződik ahhoz a csapathoz, ahol látszólag a legjobbak volnának az esélyei a vb-címre – a Red Bullhoz –, a 33 esztendős finn így felelt.

„Ennek sok oka van. Nem mindig olyan világos ám a helyzet, mint gondolják. Momentán semmim nincs a jövő évre vonatkozóan. Ha megszületik a döntés, mondani fogom.”

„Az egész csomag számít. Nincs egy kiemelt dolog. Sok csapatnál megfordultam már, és tudom, mit akarok. A lehető legjobbat fogom választani magamnak, az meg majd kiderül, hogy megbánom-e. De legalább saját magam döntök, ha tehát rosszul, az is rendben lesz. Sok szabályváltozás lesz jövőre, emiatt pedig nem lehet biztosra mondani, hogy hol lesz a legjobb esélyem.”

Amikor a „Jégembert” arról kérdezték, biztosan marad-e a száguldó cirkuszban, ezt válaszolta: „Mint már mondtam, még nincs szerződésem. Fogalmam sincs. A Forma-1 egy fura hely, majd meglátjuk. Az biztos, hogy 40 évesen már nem leszek itt.”

Ha Räikkönen végül a Red Bull mellett teszi le voksát, a háromszoros világbajnok Sebastian Vettel csapattársa lesz jövőre – a némettel köztudottan jó kapcsolatot ápol, így érthető, hogy a média szívesen érdeklődik kettejük viszonyáról. A német lap nem is habozott megkérdezni tőle, kit tart jobb versenyzőnek, saját magát, vagy a címvédőt.

„Momentán előttem áll a bajnoki pontversenyben. Mindenki azt kérdezgeti, hogy ki a legjobb. De ezt nagyon nehéz megmondani.”

Arra a felvetésre, hogy vajon megmarad-e a jó viszony kettejük közt, ha adott esetben csapattársak lesznek a Milton Keynes-i alakulatnál, maga Räikkönen sem tudott válaszolni.

„Nem tudom. De nem látom okát annak, miért ne működne. Sok helyütt van barátság a csapattársak között.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!