Friss hírek

Räikkönen nem vár csodát a motorfejlesztésektől

Kimi Räikkönen elárulta, a Ferrari nem vár csodákat a hétvégi Kanadai Nagydíjon bevetésre kerülő új specifikációjú erőforrástól.


Kimi Räikkönen elárulta, a Ferrari nem vár csodákat a hétvégi Kanadai Nagydíjon bevetésre kerülő új specifikációjú erőforrástól.

A maranellói gyártó 2 fejlesztési zsetont „költött el” legújabb fejlesztéseire, melyekkel főképp a turbó hatékonyságát szerette volna javítani, természetesen némi extra teljesítménnyel párosítva.

Räikkönen elárulta, remélhetőleg sikerült felülkerekedni azokon a problémákon, melyek az évad elején hátráltatták a csapatot.

„Ez előrelépésnek tekinthető, de hogy mekkorának, azt csak az idő fogja elárulni” – mondta Räikkönen Montrealban.

„Egy új elemről beszélünk, és soha nem teszünk fel az autóra új elemet, ha nem gondoljuk úgy, hogy azzal javítani tudunk a helyzetünkön. De hogy mekkora lépésről beszélünk? Nem számítok csodákra. Az irány jó – egy ideje már várunk erre.”

„Ugyanolyan, mint néhány más új elem. Nem tesz hirtelen csodákat. Egy normális munkafolyamatról van szó, és rendre a megfelelő irányba haladunk.”

Bár a Ferrarinak az évad eddig eltelt versenyein nem sikerült győznie, Räikkönen szerint hamarosan jönni fognak az eredmények.

„Erősebb autónk van, mint tavaly, de az eredményeken ez nemigen látszik. Nem indult könnyen a szezon, de amíg dolgozunk és újításokat vonultatunk fel, addig ki fognak fizetődni a dolgok. A csomag fejlődött, és folyamatosan dolgozunk rajta.”

„A gyenge pontokon dolgozunk leginkább, mindig jobb eredményekre, és győzelmekre törekszünk. Eddig elég nehézkes volt az idény, de többé-kevésbé ott vagyunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!