Friss hírek

Raikkönen nem vár csodát az új Ferraritól

Annak ellenére, hogy a Ferrari komoly újításokkal készül a hétvégi Spanyol Nagydíjra, Kimi Raikkönen tisztában van azzal, hogy időbe fog telni, míg csapata ledolgozza hátrányát, és ismét harcba szállhat a győzelmekért.

Annak ellenére, hogy a Ferrari komoly újításokkal készül a hétvégi Spanyol Nagydíjra, Kimi Raikkönen tisztában van azzal, hogy időbe fog telni, míg csapata ledolgozza hátrányát, és ismét harcba szállhat a győzelmekért.

Azt követően, hogy borzalmasan gyengén kezdte az idei szezont, és az első négy futamon csak három pontot szerzett, a Ferrari még a tervezettnél is nagyobb újításokkal készül az európai szezon nyitóállomásának helyet adó Spanyol Nagydíjra.

Raikkönen azonban tisztában van azzal, hogy egyik pillanatról a másikra nem fogják tudni ledolgozni hátrányukat, és időbe fog telni, míg ismét visszatérnek az élre.

“Lesznek újításaink Barcelonában, különösen az aerodinamika terén” – mondta a finn pilóta. “A hétvégén az is kiderül, sikerült-e nagyobbat fejlődnünk, mint ellenfeleinknek. Tudjuk, mire van szükségünk ahhoz, hogy visszatérjünk az élre, de ehhez idő kell.”

“Természetesen mindannyian győzni akarunk, és tudom, hogy győzni is fogunk, ám azt nem, hogy mikor. Ilyen a versenyzés, és néha vannak időszakok, mikor hosszabb ideig hátrányban ragadsz. Viszont már jó ideje a Forma-1-ben vagyok, és tudom, hogy ez megtörténhet, nem nyerhetsz minduntalan.”

“Rengeteg szabálymódosítás történt az idei évben, és a nagycsapatok bajba kerültek, de vissza fognak térni az élre. Reálisan kell látnunk az esélyeinket. Ami a bajnokságot illeti, nehéz helyzetben vagyunk, de mindent megteszünk azért, hogy felzárkózzunk, és versenyről versenyre javítsunk az autón.”

“Minél előbb el kell kezdenünk győzelmeket szerezni, és majd akkor meglátjuk, mi fog történni” – folytatta Raikkönen, aki legutóbbi győzelmét a katalán ringen aratta, több mint egy évvel ezelőtt.

Az olasz gárda technikai igazgatója, Aldo Costa elmondta, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban igen keményen dolgoztak, és ennek köszönhetően, néhány olyan elemet is bevethetnek már a hétvégén, amit eredetileg csak a Török-, illetve a Brit Nagydíjra szántak.

A javítócsomag legjelentősebb eleme természetesen a duplafedelű diffúzor – amely a bírósági ítélet kihirdetéséig nem szerepelt az eredeti tervben –, ami nagyon komoly feladat elé állította a mérnököket, ugyanis annak befogadásához teljesen át kellett tervezniük az autó hátulját, az elektronikai rendszertől kezdve, a hidraulikán át, a hátsó felfüggesztésig.

A Ferrari egy könnyített karosszériát is készített Raikkönennek, aki termetesebb, mint csapattársa, Felipe Massa, így első körben egyedül ő kapja meg az új vázat, melyben természetesen helyet kap a hibrid rendszer, ami szintén segíthet majd a pilótáknak, különösen a rajtnál, ami azért is fontos, mert nehéz előzni a katalán ringen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!