Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Räikkönen: Nem volt furcsa visszaülni az autóba…

Nem volt könnyű napja az Alfa Romeo Forma-1-es csapatának a festői Spielbergben, Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi mégis úgy érzik, hasznos munkát tudtak végezni az Osztrák Nagydíj pénteki edzésnapján.

Räikkönen az első szabadedzésen a 15. helyen zárta, a második gyakorlást pedig csak a 19. pozícióban fejezte be, ám összesen 72 kört tett meg a nyitónapon, így bőven volt lehetősége arra, hogy a beállításokon dolgozzon.

„Nem volt furcsa érzés visszaülni az autóba, teljesen szokványos péntek volt” – mondta már-már megszokottnak számító mondatait a korábbi bajnok.

„Kipróbáltunk dolgokat az autón, igyekeztünk kideríteni, mi az, ami jól működik, és mi az, ami nem – leginkább azért, hogy a legjobb beállításokat válasszuk ki a hétvége további részére.”

„Nem volt valami könnyű nap, volt egy kicsúszásom is, de időt nem veszítettem emiatt. Van min dolgoznunk szombatra. Még korai megmondani, hogy állunk, az időmérő végéig várnunk kell ezzel, tisztább képet csak akkor kaphatunk.”

Az Alfa Romeo másik versenyzője, Antonio Giovinazzi mindkét gyakorlást a 14. helyen zárta, és ő is reméli, sikerült gyorsulniuk szombatra.

„Nagyon jó volt ma visszaülni az autóba a hosszú szünet után” – mondta az olasz pilóta.

„Sok időt töltöttem a szimulátorban, de egy igazi autó vezetésével semmi sem hasonlítható össze! Pozitív napunk volt, az összes tesztet elvégeztük, amit szerettünk volna. Természetesen még hiányzik valami a top 10-hez képest, de keményen fogunk dolgozni azért, hogy áthidaljuk a különbséget.”

„Mint mindig, most is jól össze kell raknunk mindent, főleg az időmérőn. Azért vagyunk itt, hogy a legjobbat nyújtsuk, és megpróbáljuk jó eredményt elérve pontokat szerezni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!