Friss hírek

Räikkönen: Nem volt könnyű, de örülök a pontoknak

Felemás végeredményt könyvelhetett el az Alfa Romeo a hévégi Brit Nagydíjon. Kimi Raikönen a pontszerző 8. helyen ért célba, míg Antonio Giovinazzit technikai hiba fosztotta meg egy esetleges jó eredménytől.

Az Alfa Romeo pilótái szombaton éppen lecsúsztak a Q3-ba jutásról, így ők választhattak először szabadon, hogy milyen gumiabronccsal állnak rajthoz. Mindketten a közepes keverékűt tették fel az első etapra, és jó eséllyel hajtottak a pontszerzésre, ám végül csak egyikőjük tudott célba érni és pontokat szerezni.

„A 8. hely egy pozitív eredmény. Az autóm jól vezethető volt a kanyarokban, de az egyenesekben vesztettünk egy kis tempót. A vége felé küzdöttem, hogy magam mögött tartsam Kvyat Toro Rossóját, a DRS zónában többször is elém próbált kerülni. Nem volt könnyű hétvége, de örülök a pontoknak – nyilatkozta Räikkönen.

Giovinazzi nem volt szerencsés, az ő futama a Vale-kanyar sóderágyában ért véget.

Sajnálatos, hogy nem tudtam befejezni a versenyt. Valami történt az autó hátuljával, ami miatt a kavicságyban kötöttem ki. Ki fogjuk vizsgálni a probléma okát. Balszerencse, de ilyen a versenyzés. Végig Kimihez közel autóztam, ugyanazon a stratégián voltunk, tehát jó esélyem lett volna a pontszerzésre. A csapat szempontjából értékes pontokat szereztünk, és egy nagy lépést tettünk előre. A középmezőny rendkívül szoros, folytatnunk kell a kemény munkát, hogy megtartsuk a helyezésünket” – értékelte a versenyét az olasz.

Az Alfa Romeo 26 megszerzett ponttal, a konstruktőri tabella 6.helyén áll a Silverstone-i futamot követően.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!