Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Fotó: Alfa Romeo
07 RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during 2019 Formula 1 championship at Melbourne, Australia Grand Prix, from March 14 to 17 - Photo Florent Gooden / DPPI Räikkönen
Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

A finn versenyző a 9. helyen haladt a melbourne-i futam első etapjában, és végül már a 12. körben kiállt kerékcserére.

A korainak tűnő taktikával kapcsolatban Räikkönen elárulta, nem így tervezték – ám mivel egy sisakrostély-fólia a fékhűtőnyílásba került, kénytelen volt a bokszba hajtani.

„Azt hiszem, a fékek hűtésével volt problémák. Egy letéphető fólia belekerült, szóval korábban ki kellett állnunk, mint szerettünk volna” – mondta az Alfa Romeo versenyzője.

„Az autónak véleményem szerint nagyon jó volt a tempója, de ezen a pályán igazán nehéz előzni. Közelebb kerülni könnyebb volt, de az utolsó lökést megadni még mindig nehéz ezen a helyszínen.”

A korai kerékcsere ellenére Räikkönen nem veszített pozíciót azokkal szemben, akikkel harcolt, és végül a 8. helyen futott be.

Arra a kérdésre, hogy ez volt-e a maximum, amiben reménykedett, a finn kifejtette: „Egyáltalán nem, de elfogadjuk.”

„Elégedett vagyok az autóval, de alapvetően, ha megoldottunk volna még néhány dolgot, előrébb is végezhettünk volna. De mint első hétvégét új csapatommal, elfogadom. Nem voltak komoly elb­*szások – úgyhogy elfogadjuk, és próbáljuk gyorsabbá tenni az autót a következő versenyre.”

Räikkönen csapattársa, Antonio Giovinazzi a 15. helyen futott be.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS