Räikkönen nem zárja ki az F1-es visszatérést - F1VILÁG.HU

Räikkönen nem zárja ki az F1-es visszatérést

HIRDETÉS

A Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen továbbra sem zárta ki annak lehetőségét, hogy egy napon visszatér a száguldó cirkuszba, noha kijelentette, egyelőre nincsenek konkrét tervei a jövő évre.


A Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen továbbra sem zárta ki annak lehetőségét, hogy egy napon visszatér a száguldó cirkuszba, noha kijelentette, egyelőre nincsenek konkrét tervei a jövő évre.

Räikkönen a 2009-es idényt követően intett búcsút a királykategóriának azt követően, hogy három évet lehúzott a Ferrari alakulatánál, 2007-ben pedig világbajnok címet ünnepelhetett. A finn versenyző ralizásra adta a fejét, ám azóta többször is kapcsolatba hozták már más F1-es istállókkal, így a Red Bull Racinggel, nemrégiben pedig a Renault-val.

Räikkönen eddig a rali-világbajnokság mezőnyében bizonyított, ezen a hétvégén pedig első NASCAR-hétvégéjét is teljesíti a Truck Series sorozatban.

A 31 éves versenyző az Autosport című brit szaklapnak adott nyilatkozatában elmondta, egyelőre fogalma sincs arról, mennyi időt tölt majd el Amerikában.

„Nincsenek nagy terveim, nincs semmiféle tervem a jövő évre bármivel kapcsolatban, amit csinálok” – mondta a Forma-1 korábbi világbajnoka.

„Meglátom, hogy alakul, mert nem voltak elvárásaim, amikor idejöttem [a NASCAR-ba]. Ez egy kicsit olyan, mint amikor elmentem ralizni. Ugyanaz a sztori, persze ez egy más sport és más versenyzés, mint Európában, de itt meglehetősen populáris.”

„Az volt a tervem az idei évre, hogy ralizok, szóval a NASCAR csak akkor jöhet szóba, ha időm engedi. Ha nagyot szívok itt, akkor talán nem lesz okom arra, hogy visszatérjek ide, tehát remélhetőleg jobban meg majd, mint ma. Még nem tudom. Egyik napról a másikra haladunk, és meglátjuk, hogy megy. Jöjjön, aminek jönnie kell.”

Räikkönen hozzátette, még nem zárta be teljesen maga mögött a Forma-1 kapuját.

„Rengeteg oka volt annak, hogy otthagytam az F1-et. Mindig mondtam, hogy nem tudom, hogy ez örökre szól-e, vagy sem, de valójában nem igazán hiányzott a Forma-1. Ki akartam próbálni más dolgokat is, és tökéletes lehetőségem adódott arra, hogy ralizzak, most pedig van időm arra, hogy megnézzem, milyen is a NASCAR.”

Hirdetés

„Elégedett vagyok a dolgok jelen állásával, de valójában egyszer sem mondtam, hogy soha nem térek vissza a Forma-1-be. Lehet, hogy ez soha sem fog bekövetkezni, de lehet, hogy visszatérek, de ezt csak a jövő fogja megmondani.”

„Mint már említettem, nincs tervem a jövő évre. Valójában erre az évre se voltak terveim január előtt, tehát lehet, hogy csak későn derül ki, mit is csinálok majd pontosan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!