Räikkönen: Nincs gond a jövő évi Ferrarival - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Nincs gond a jövő évi Ferrarival

HIRDETÉS

Kimi Räikkönen cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a Ferrari lemaradásban lenne jövő évi autójával.


Kimi Räikkönen cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a Ferrari lemaradásban lenne jövő évi autójával.

A hét elején olyan hírek kaptak szárnyra melyek szerint az első eredmények a szélcsatorna-tesztekről azt mutatnák, hogy a 2015-ös Ferrari nem produkál akkora leszorító-erőt, mint az idei F14T kódszámot viselő modell.

Räikkönen azonban az Amerikai Nagydíjon elmondta, hogy a csapattagoktól nem hallott ilyesmit, a pletykákkal pedig nem foglalkozik, és abszolút magabiztosan várja a következő idényt.

„Sok a pletyka a Forma-1-ben, de én 100%-osan megbízom a csapatban, azokban az emberekben, akik az autót építik” – mondta a finn pilóta.

„Az emberek mindig beszélnek dolgokról, de ők nem azok, akik az autót tervezik és nem is ők dolgoznak a szélcsatornában.”

„Biztos vagyok abban, hogy egy jó csomagunk lesz. Hogy ez mire lesz elég? Az idő majd megmondja, de még nagyon sok dolgunk van addig.”

„Nagyon sokat tanultunk az idei évből, és nem számítunk arra, hogy rögtön az elején leszünk és az összes versenyt megnyerjük. Azonban biztos vagyok abban, hogy nagyon lépünk majd előre, és harcolhatunk majd ellenfeleinkkel.”

„Tudjuk, hol vannak a gondok, és tudom, hogy a szakemberek jó döntéseket hoztak annak érdekében, hogy a problémákat kiküszöböljük.”

Bár Räikkönen számára borzalmas volt az idei szezon, elmondása szerint egyáltalán nem bánta meg, hogy visszatért Maranellóba.

Hirdetés

„Egyértelmű, hogy jól döntöttem” – mondta. „Természetesen az eredmények nem azok, amiket én vagy a csapat szeretne, de a dolgok már csak így mennek.”

„Sokat fejlődtünk a kezdetek óta, voltak jobb pillanatok, de nem egyszerű sok problémát megoldani, és a helyes vágányra terelni.”

„Mindenesetre jól érzem magam a csapatban. Ha már nem lehetek az első helyen, akkor inkább vagyok egy Ferrariban, mint más autóban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!