Räikkönen: Nincs sok esélyem a bajnoki címre

A Lotus istálló finn versenyzője, Kimi Räikkönen úgy érzi, idén már nincs esélye arra, hogy megnyerje a világbajnoki címet a Forma-1-ben.


A Lotus istálló finn versenyzője, Kimi Räikkönen úgy érzi, idén már nincs esélye arra, hogy megnyerje a világbajnoki címet a Forma-1-ben.

Räikkönen a Belga Nagydíjon komoly hátrányba került legfőbb riválisaival szemben, a spái megmérettetésen ugyanis műszaki hiba miatt nem jutott el a kockás zászlóig.

Hátránya jelenleg 63 pont a listavezető Sebastian Vettel mögött, így úgy érzi, szépen lassan lemondhat a végső diadalról.

„Nehéz helyzetben vagyunk. Most nyilván sokkal nehezebben, mint az utolsó futam előtt” – magyarázta a finn Monzában.

„Viszont még van esélyünk, szóval a tőlünk telhető legjobbat próbáljuk nyújtani, és majd meglátjuk, hogy alakul. Nem lesz könnyű, és vélhetően nem is jön össze, de megtesszük, ami tőlünk telik, hogy csökkentsük a hátrányunkat. Még jó néhány verseny hátravan.”

Räikkönen ráadásul nem számít arra sem, hogy a hétvégi Olasz Nagydíjon a győzelemért harcolhatnak majd. A finn versenyző és csapata a mai szabadedzéseken egy hosszabb tengelytávú versenyautóval kísérletezik.

„Nagyon nehéz dolgunk lesz. Az alacsony leszorítóerőt igénylő pályák nem igazán fekszenek nekünk. Tavaly is nehéz volt a helyzet, mint ahogy az elmúlt évben, Spában is. És idén sem lesz könnyű. Valamivel erősebbek voltunk, mint tavaly, de majd meglátjuk, hogy működnek az új elemek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!