Friss hírek

Raikkönen optimistán várja a hétvégi versenyt

Kimi Raikkönen annak ellenére is magabiztosan várja a Maláj Nagydíjat, hogy a szezonnyitón nem sok babér termett számára, mert egy technikai probléma miatt idő előtt ki kellett állnia. A Ferrari pilótája úgy érzi, teljesen nyitott a bajnokság.

Kimi Raikkönen annak ellenére is magabiztosan várja a Maláj Nagydíjat, hogy a szezonnyitón nem sok babér termett számára, mert egy technikai probléma miatt idő előtt ki kellett állnia. A Ferrari pilótája úgy érzi, teljesen nyitott a bajnokság.

A Ferrari 1992 óta először nem szerzett pontot a szezonnyitón az F1-ben, nem csoda tehát, hogy az olasz alakulat elégedetlen, de nem csak idei autója megbízhatóságával, hanem annak teljesítményével is.

Raikkönen azonban úgy érzi, még semmi nincs veszve, és bár a Brawn messze előttük járt Melbourne-ben, igenis van még keresnivalójuk az idei évben, hiszen a bajnokság csak most kezdődött el, így teljesen nyitott minden.

“A sebességünk nem volt olyan jó Melbourne-ben, mint azt korábban vártuk” – mondta a finn pilóta saját weboldalán. “A Brawn GP teljesítménye nem lepett meg, hiszen már a teszteken is láthattuk, hogy nagyon gyorsak. Most új favoritok vannak az élen, így a bajnokság még teljesen nyitott, szerintem.”

“Ez még csak az első verseny volt, és bár sokkal jobb lett volna, ha eredményesebben kezdünk, még rengeteg futam hátra van. Korai még előzetes jóslatokba bocsátkozni. Az erőviszonyok csak az első négy-öt verseny után rajzolódnak ki igazán, addig semmi biztosan nem tudunk mondani.”

Mivel a Ferrari már hagyományosan gyengén teljesít a félig utcai Albert Parkban, így Raikkönen annak ellenére is optimistán várja a hétvégén megrendezésre kerülő Maláj Nagydíjat, hogy a csapatoknak nem volt idejük bármit is változtatni autóikon.

A finn pilóta a tavalyi szezonnyitót is kénytelen volt feladni egy technikai probléma miatt, ám a második versenyt megnyerte Sepangban. Ez is erőt ad neki a hétvégi futam előtt.

“Mielőtt még kezdetét vette volna a szezon, azt mondtam, hogy meg kell néznünk, miként mennek a dolgok az első két versenyen” – mondta. “Malajzia egy sokkal átlagosabb pálya, így tisztább képet kaphatunk a valós teljesítményünkről.”

“A tavalyi évben sem szerepeltünk túl fényesen Melbourne-ben, ám egy héttel később győzelmet arattam Malajziában. A dolgok ismét nagyon gyorsan változhatnak, és az erősorrend egyik pillanatról a másikre megváltozhat” – tette hozzá Raikkönen, aki elégedetten nyilatkozott a Ferrari hibrid rendszeréről.

“Talán a legjobb dolog az volt számunkra a szezonnyitón, hogy a KERS rendszer tökéletesen működött a rajtnál, bár nem volt tiszta az út előttem, így nem sikerült kihasználnom az eszközben rejlő teljes potenciált.”

“Nagyon jó érzés használni a KERS-t.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!