Friss hírek

Räikkönen: Öröm vezetni az autót!

Bár csak a tizedik rajthelyet szerezte meg a Brazil Nagydíj szombati időmérő edzésén, Kimi Räikkönen azt mondja, sokat javult Ferrarijának kezelése, így elégedett teljesítményével.


Bár csak a tizedik rajthelyet szerezte meg a Brazil Nagydíj szombati időmérő edzésén, Kimi Räikkönen azt mondja, sokat javult Ferrarijának kezelése, így elégedett teljesítményével.

A finn az idei bajnokság nagy részében sokat küszködött az F14 T kódjelű versenygép irányításával, főleg annak alulkormányzottsága okozott problémákat számára.

A múlt hétvégi Amerikai Nagydíjat követően Räikkönen úgy nyilatkozott, egész egyszerűen gyűlöli a helyzetet.

Szombaton, Interlagosban azonban pozitív változás állt be: a „Jégember” azt mondja, sokat javult az autó kezelhetősége.

„Egész hétvégén öröm volt vezetni az autót” – mondta a 2007-es év világbajnoka.

„Nyilván az, hogy csak tizedik lettem, egy más történet, de kétségkívül sikerült javulnunk ezen a téren. Ezen a hétvégén az autó igazán jól viselkedik. Jobb érzés vezetni, ez pedig jó pont.”

Räikkönen szerint azonban csak a vasárnapi versenyen kaphatnak választ arra, valóban sikerült-e orvosolni a problémákat.

„Tegnap nem futottunk hosszú etapokat, szóval még látnunk kell, mi a helyzet. De jó irányba haladunk. Volt némi gumikopás tegnap, de szerintem mindenki így járt a forró pályán.”

A finn hozzátette, már nem is igazán foglalkozik a gyenge eredményekkel, véleménye szerint ugyanis momentán sokkal fontosabb, hogy megoldják a gondokat.

„Rengeteg dolgot kipróbáltunk idén, de nem váltak be. Ez pedig talán némi pontveszteséggel járt. De egyszerűen ki akarok próbálni dolgokat, hogy kiderüljön, mi a baj. Olyan nehezen alakult az idei év, hogy inkább próbálkozom. Ha pedig nem működik, hát megfizetjük az árát, de ez rendben van.”

Räikkönen nem tulajdonított komoly jelentőséget annak, hogy ezen a hétvégén másmilyen hátsó felfüggesztést használ, mint csapattársa, Fernando Alonso.

„Ezek nem igazán új elemek, csak másmilyenek. Nem új tervezés, csak próbálunk más elemekkel dolgozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek