Räikkönen örülne az időmérős gumiknak - F1VILÁG.HU

Räikkönen örülne az időmérős gumiknak

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A 2007-es év legjobbja, Kimi Räikkönen szerint jó ötlet lenne bevezetni a Forma-1-ben az időmérős gumikat.

A Ferrari versenyzője azt mondja, örül mindennek, amitől gyorsabb köröket érhetnek el az időmérőn, és bár a Pirelli idei leglágyabb keveréke, a hiperlágy valóban gyorsabbá teszi őket, mégsem nevezhető időmérős abroncsnak.

A finn azt mondja, jó lenne, ha lennének időmérős gumik az F1-ben.

„Szerintem ez egy kiváló ötlet. Szerintem mindannyian szeretnénk olyan gyorsan körözni, amennyire csak lehet, és minél nagyobb a tapadás, annál jobb az érzés is” – mondta Räikkönen Kanadában.

„A hiperlágy nem valódi időmérős gumi, mert ugyanúgy használjuk a versenyen is, ahogy a többi keveréket.”

„Kétségkívül a leggyorsabb keverék, de nem egy olyan, amit csak az időmérőn használhatunk, és aztán felteszünk egy teljesen más gumit a futamra. Vannak előnyei, de ezekért nagy árat fizetünk, hiszen küszködnünk kell velük a versenyen.”

A Forma-1 csapatai Monacóban használhatták először a hiperlágy gumikat, hétvégén, Kanadában pedig újra dolgozhatnak velük.

„A téli teszteken én 1-2 etapot mentem a hiperlágyakkal, de a körülmények miatt nehéz összehasonlításokat végezni. Érdekes lesz látni, hogy ezek a keverékek hogyan működnek itt. Nehéz megmondani, mi lesz, de biztos vagyok benne, hogy egy körön nagyon jók lesznek. Hogy a versenyen meddig bírják, az sok mindentől függ.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!