Räikkönen: Örülök, de a pontokat holnap osztják

Fotó: Scuderia Ferrari
Kimi Räikkönen smile Ferrari, Italian GP Monza

Forma-1-es pályafutása 18. rajtelsőségét szerezte meg az Olasz Nagydíj szombati időmérő edzésén Kimi Räikkönen. A finn „örül”, de tudja, hogy a pontokat vasárnap osztják.

Kiélezett küzdelmet hozott a monzai kvalifikáció szombat délután, végül Räikkönen új pályacsúccsal, 1 perc 19,119 másodperces köridővel szerezte meg a pole-t.

Nem mellesleg ez a Forma-1 történetének legnagyobb átlagsebességű köre, egészen pontosan 263,588 km/h-s átlagot autózott a finn Monzában.

Amikor Räikkönent arról kérdezték a kvalifikáció után, milyen érzés a pole-ban lenni, a finn így felelt: „Ha ez lenne az első, akkor természetesen más lenne.”

„Folyamatosan próbálkozunk, néhány összejön, néha nem. Nem olyan könnyű, mint amilyennek a TV-ben tűnik.”

„Az egész hétvége igazán jól ment, a körülmények pedig folyamatosan változtak. Az edzések után biztosnak tűnt, hogy a három autó közül az egyik lesz a pole-ban. Ma nekem sikerült, de semmin sem változtat ez, holnap van a munka legfontosabb része.”

A 38 esztendős versenyző azt mondja, Monza „vélhetően a legjobb hely” ahhoz, hogy idén először a pole-ból induljon.

„Az utolsó körömben a második sikán elég jól sikerült, és ez elég volt a pole-hoz. Az autó remekül működött. Az első etapok után nem is nagyon változtattunk rajta, minden simán ment eddig.”

„Remélhetőleg holnap hasonlóan alakulnak a dolgok. Sebastian és én kiváló eredményt értünk el a csapat számára – vasárnap pedig még többet szeretnénk.”

Räikkönen hozzátette, reméli, a vasárnapi versenyen is az első helyen végezhet.

„Mindig is tudtam, hogy megvan a sebességem ahhoz, hogy a pole-ban végezzek. De az időmérők gyakran nem mennek simán. Ma minden jól alakult, és majd meglátjuk, mi lesz holnap. Örülök, de a pontokat vasárnap osztják.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS