Räikkönen poénra vette, amikor Vettel segítéséről kérdezték

Fotó: Formula 1
HOCKENHEIMRING, GERMANY - JULY 22: Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari SF-71H and Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF-71H during the German GP at Hockenheimring on July 22, 2018 in Hockenheimring, Germany. (Photo by Manuel Goria / Sutton Images)

2019-ben már a Sauber versenyzőjeként áll rajthoz a Forma-1-es világbajnokság versenyein Kimi Räikkönen, miután a Ferrari nemrég bejelentette, a szezon végén megválik tőle. Adja magát a kérdés, a „Jégember” az év hátralévő részében milyen szárnysegédje lesz Sebastian Vettelnek?

Räikkönentől már második alkalommal válik meg a Ferrari – a finn pedig Szingapúrban elárulta, ezúttal sem önszántából távozik, a csapat döntött arról, hogy nem hosszabbítja meg idén lejáró szerződését.

Miután Sebastian Vettel kedvezőbb helyzetben van a bajnoki címért zajló küzdelemben, Räikkönen segítsége igazán hasznos lehet a német számára az idény hátralévő versenyein.

A 2007-es év legjobbját pedig természetesen a minap meg is kérdezték arról, a napokban történtek fényében segíteni fogja-e a németet.

„Nyilván csak egy autót vezethetek…” – mondta fanyar humorral a korábbi világbajnok, amikor erről kérdezték.

„Mindig sokat beszélnek erről, lehetnek dolgok, melyek segítenek ebben, és amelyek nem. Mindig könnyű azt mondani, hogy ez meg az fog történni, de elméletben nagyon nehéz jól eltalálni ezeket – majd meglátjuk, mi történik versenyzés közben. Hogy például közel leszünk-e egymáshoz, meg ilyesmi…”

„Nyilván tudjuk a szabályainkat – elég egyszerű a dolog.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!