Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Räikkönen: A pole-ban is lehetnék…

Fotó: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen, a Ferrari pilótája rendszeresen hangsúlyozza, hogy számára csak az jelent igazi örömet, ha a mezőny elején végez: ez Oroszországban sincs másképp.

Räikkönen csapattársa, Sebastian Vettel mögött a második rajtkockát szerezte meg a vasárnapi versenyre, ám a finn csak minimális különbséggel csúszott le a pole pozícióról: hátránya mindössze 5 századmásodperc volt a német mögött.

„Célom a pole volt, de sokkal fontosabb számomra, hogy jól éreztem magam az autóban” – mondta Räikkönen, aki többször küszködött a Ferrarival a szezon elején. „Sajnos az utolsó szett abronccsal forgalomba kerültem a felvezető körömön, ez nem volt túl ideális. Összességében örülök, de a pole-ban is lehetnék, szóval nem vagyok annyira boldog.”

A Ferrari 2008 után először szerezte meg az első rajtsort, így a csapat szempontjából rendkívül pozitív eredménnyel zárult az időmérő – Räikkönen elmondta, természetesen a közös eredmény is számít, azonban jobban örülne, ha fordított lenne a sorrend közte és Vettel között.

„A csapat szempontjából ideális a helyzetünk” – mondta a finn. „Az első két helyet megszereztük, többet nem tehettünk. Én személy szerint más eredményt kívántam volna magamnak.”

A Mercedesek a Ferrarik mögül rajtolnak majd a 3., illetve 4 pozíciókból, így Räikkönen feladata lesz, hogy visszaverje Bottas és Hamilton esetleges támadásait.

„Ez kemény csata lesz a Mercedesszel a versenyen, de biztos vagyok benne, hogy gyorsak leszünk a futamon is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!