Friss hírek

Räikkönen: Régen nem voltak ilyen durvák a védekezési manőverek!

A Forma-1 2007-es bajnoka, Kimi Räikkönen szerint mostanság nagyon eldurvultak a versenyzők a pályán való védekezés tekintetében.

A finn pilóta a jelenlegi mezőny legrutinosabbja: 2001-ben, tehát 20 éve debütált a száguldó cirkuszban, véleménye szerint pedig akkoriban jóval sportszerűbb küzdelmeket lehetett vívni a versenypályákon.

A két héttel ezelőtti Spanyol Nagydíjon számos agresszív védekezést láthattunk, közéjük tartozott Lando Norris megmozdulása is, akinek be is mutatták az utolsó figyelmeztetést jelző zászlót, mert túl későn, a féktávon mozdult be. A brit pilóta egyébként elismerte hibáját.

Hirdetés
 

Räikkönen Monacóban azt mondta, az évek során megváltoztak a dolgok.

„Korábban, amikor én elkezdtem versenyezni, egy kicsit tisztességesebb játszma ment a versenyzők között” – mondta a finn versenyző. „Ha előzésbe kezdtél, nem azt mondom, hogy elengedtek, de nem voltak ennyire durvák, nem blokkoltak ennyire, meg ilyenek.”

„Akkoriban nem volt szükség szabályokra az efféle dolgokhoz. Nyilván minden sportág változott az évek során, így megy ez.”


„A legnagyobb változás, hogy mindenre szabályokat hoznak. Annyi szabály van, hogy bármit is csinálsz, van rá egy szabály. Hogy ez tetszik-e neked, vagy sem, az nyilván attól függ, hogy mit csináltál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!