Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Räikkönen: Remekül dolgozott a Ferrari télen

Egészen pontosan 2178,4 megtett kilométerrel abszolválta az első, négynapos tesztet a Ferrari Forma-1-es csapata – a zárónapon Kimi Räikkönen rótta a köröket.


Egészen pontosan 2178,4 megtett kilométerrel abszolválta az első, négynapos tesztet a Ferrari Forma-1-es csapata – a zárónapon Kimi Räikkönen rótta a köröket.

A Ferrari a négy tesztnap során összesen 468 kört tett meg Barcelonában – ebből 267-et Sebastian Vettel, 201-et pedig Räikkönen vállalt magára. Utóbbi versenyző csütörtökön, a zárónapon ráadásul vizes körülmények között is tesztelhette az SF70H kódjelű versenyautót.

„Új év, új autó, új szabályok. És ezek meghatározzák az érzést, amit a kormány mögött érzel, mert sokkal gyorsabban tudsz körözni, mint korábban – mindez a gumik és az autó kombinációjának köszönhető” – mondta Räikkönen a zárónap végén, melyen egyébként a leggyorsabb volt.

„Amit elmondhatok, hogy a csapat kiválóan dolgozott a télen. Hogy ez elég lesz-e, vagy sem, azt nem tudjuk megmondani. Nem igazán figyeltem, mit csinálnak a többiek, és a köridőket sem néztem. Jelenleg ugyanis azok még semmit sem jelentenek.”

„De az az érzésem, hogy sok leckét megtanultunk tavalyról, és jelenleg nem panaszkodhatunk arra, ahogy a tesztek mentek. De Melbourne előtt még lesz egy teszthetünk, és rengeteg még a tennivalónk.”

„Többé-kevésbé minden évben tudjuk, hogy akarunk lenni – néha minden simán megy, máskor kevésbé.”

A második előszezoni tesztet március 7-10. között tartják majd. Räikkönen a második és negyedik, Vettel az első és a harmadik napon tesztel majd az új autóval.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS