Portugál Nagydíj

Räikkönen reméli, a versenytempójuk jobb lesz

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Räikkönen reméli, a versenytempójuk jobb lesz

Elégedetten nyilatkoztak a szombati időmérő edzést követően a Lotus Forma-1-es csapatának versenyzői, bár mind Kimi Räikkönen, mind Romain Grosjean úgy véli, valamivel lehettek volna gyorsabbak is Barcelonában.


Elégedetten nyilatkoztak a szombati időmérő edzést követően a Lotus Forma-1-es csapatának versenyzői, bár mind Kimi Räikkönen, mind Romain Grosjean úgy véli, valamivel lehettek volna gyorsabbak is Barcelonában.

Räikkönen az ötödik, Grosjean pedig a negyedik helyről várhatja a piros lámpák kialvását Spanyolországban. Előbbi versenyző a csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva az időmérő után elmondta, nem volt tökéletes a kvalifikáció, ennek ellenére örül, hiszen úgy érzi, jó esélyük van arra, hogy dobogóra álljanak vasárnap.

„Szerintem volt esélyünk arra, hogy a legjobb háromban legyünk, de egy kicsit küszködtünk a beállításokkal” – ismerte el Räikkönen.

„Az időmérőre változtattunk az autón, és végül ez jó döntésnek bizonyult. Csak néhány apró hiba volt, ami időbe került a Q3-ban futott körömben. Meglátjuk, hogy alakul majd holnap. Az autó általában jobban teljesít vasárnap, szóval, ha holnap is ez lesz a helyzet, akkor elégedettek leszünk.”

Räikkönen hozzátette, az E20-as konstrukció versenytempója ígéretes volt a pénteki szabadedzéseken, és lényegében ez az, ami számít.

„Sok apró részlet dönt a versenyen, és a gumik ezek közé tartoznak. A hosszú etapjaink ígéretesek voltak tegnap, szóval nem tűnünk rossznak. Remélhetőleg jól sikerül majd a rajt. Azt hiszem, jó autónk van, és ez a legfőbb dolog.”

Räikkönen csapattársa, Romain Grosjean ezúttal is remekül szerepelt, pláne, ha figyelembe vesszük, hogy a francia a harmadik szabadedzést egy műszaki hiba miatt kénytelen volt kihagyni.

„Jó teljesítmény volt ez a csapat részéről, különösen úgy, hogy a harmadik edzésen nem is tudtam körözni az üzemanyagnyomással felmerült problémák miatt” – kezdte az értékelést a Lotus versenyzője.

„A beállítások tekintetében eltávolodtunk attól, amit tegnap találtunk, és elég jól működött. Mindenki nagyszerűen dolgozott, a délelőtti problémák után sikerült felkészíteni a versenyautót az időmérő edzésre. Elégedettek lehetünk azzal, amit elértünk. Természetesen az ember mindig többet akar, de ma így alakult.”

„Úgy gondolom, egy kicsivel lehettem volna csak gyorsabb, nem sokkal. Hosszú verseny vár ránk holnap. A versenytempónk nem tűnt rossznak, de természetesen megfelelően kell bánnunk a gumikkal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!