Friss hírek

Räikkönen reméli, nem lesz eső a futamon

Száraz versenyben bízik Belgiumban a Lotus Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen.


Száraz versenyben bízik Belgiumban a Lotus Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen.

A finn pilóta csapattársa mellől, a nyolcadik helyről rajtolhat majd vasárnap, és miután elmondása szerint a Lotus E21-es versenygépe száraz pályán igencsak ütőképes, reméli, a holnapi futamot nem bolondítja majd meg a változékony időjárás.

„Amikor az időmérő második szakaszában száraz volt a pálya, mi voltunk a leggyorsabbak – ha tehát holnap száraz versenyünk lesz, rendben leszünk, még ha nem is túl jó pozícióból fogunk rajtolni” – mondta a 2007-es év Forma-1-es világbajnoka.

„Az utolsó időmérős etapban vizes volt a pálya, az autónk pedig ilyen körülmények közepette nem tudja a legjobbját nyújtani. Minden pluszkör jól jött az időmérő végén, de ha végig száraz lett volna a pálya, az lett volna a legjobb számunkra.”

„Holnap új nap virrad ránk, szóval majd meglátjuk, mi történik.”

Räikkönen csapattársa, Romain Grosjean a hetedik legjobb idővel zárt szombat délután, és bár nem teljesen elégedett, megpróbálja a legtöbbet kihozni ebből a rajthelyből.

„Nem volt túl könnyű a kvalifikáció a változó körülmények miatt, és bár jó a legjobb tíz között lenni, nem pont erre számítottunk” – mondta kissé csalódottan a francia.

„Nagy kihívást jelentett pontosan tudni, milyen lesz adott pillanatban a pálya, nem volt könnyű jó döntést hozni a megfelelő pillanatban, és a sebességet is nehéz volt megválasztani az időjárásnak megfelelően.”

„Most keményen fogok majd dolgozni mérnökeimmel, hogy megtudjuk, Kimi miért volt gyorsabb egy kicsit szárazon, hogy miképp tudnánk javítani vizes pályán, és persze megvitatjuk a taktikai lehetőségeket is.”

„A holnapi versenyen a legjobbat fogom majd nyújtani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!