Räikkönen reméli, Silverstone-ban meglesznek az idei első pontok - F1VILÁG.HU

Räikkönen reméli, Silverstone-ban meglesznek az idei első pontok

HIRDETÉS
Az Alfa Romeo világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen azt reméli, a hétvégi Brit Nagydíjon megtörik a jég, és megszerezheti idei első pontjait.
RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, action during the Formula 1 Aramco Magyar Nagydij 2020, Hungarian Grand Prix from July 17 to 19, 2020 on the Hungaroring, in Budapest, Hungary - Photo Florent Gooden / DPPI

A finn versenyző egyike annak a négy pilótának, akinek még nem sikerült a top 10-ben végeznie a versenyeken, Räikkönen azonban bízik abban, Silverstone-ban változtatni tud ezen.

„Az első néhány verseny nem volt túl ideális az eredmények tekintetében, ami viszont fontos, hogy a helyes irányba haladunk” – nyilatkozta az Alfa Romeo versenyzője a hétvégi Brit Nagydíj előtt.

„Sikerült azonosítanunk azokat a területeket, melyeken fejlődnünk kell, és remélhetőleg Silverstone-ba már olyan megoldásokkal érkezünk, amik hozzájárulnak a versenyképességünkhöz.”

„Láthattuk, hogy tudunk harcolni a legtöbb középmezőnybeli autóval a versenynapon, és bízunk abban, hogy a két silverstone-i versenyen pontokat szerezhetünk.”

Räikkönen csapattársa, Antonio Giovinazzi az évadnyitó Osztrák Nagydíjon pontszerző helyen ért célba, az azt követő két futamon azonban ő is nullázott.

„Vasárnap igazán versenyképesek vagyunk, ezt megmutattuk az eddigi összes versenyen. Ha sikerülne egy jó időmérőt összerakni, akkor az első körtől kezdve a top 10-ért harcolhatnánk, szóval ez kell, hogy a célunk legyen” – nyilatkozta az olasz.

„Ausztriában láthattuk, hogy egyedülálló lehetőséget kínál számunkra az, hogy kétszer versenyzünk ugyanazon a pályán, ezért a legtöbbet próbáljuk kihozni a silverstone-i futamokból is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!