Orosz Nagydíj

Räikkönen: Reméljük, Monacóban is gyorsak leszünk

Optimistán várja a jövő hétvégi Monacói Nagydíjat a Lotus versenyzője, Kimi Räikkönen, aki bevallottan csalódott amiatt, hogy nem tudott a győzelemért harcolnia a múlt hétvégi, barcelonai viadalon.


Optimistán várja a jövő hétvégi Monacói Nagydíjat a Lotus versenyzője, Kimi Räikkönen, aki bevallottan csalódott amiatt, hogy nem tudott a győzelemért harcolnia a múlt hétvégi, barcelonai viadalon.

A finn versenyzőt harmadikként intette le a kockás zászló Spanyolországban, és elmondása szerint a legnagyobb problémát az okozta, hogy a futam első felében egész egyszerűen képtelenek voltak tartani a lépést az élmezőnnyel.

„Őszintén szólva kicsit csalódott voltam. Arra számítottam, hogy erősebbek leszünk a versenyen, különösen annak elején” – vallotta be Räikkönen.

„Az utolsó etapban nagyon jók voltunk, de akkor már túl késő volt. Nem voltunk elég gyorsak a futamon, ezért nem harcolhattunk a győzelemért. A végén viszont megmutattuk, hogy megvan a sebességünk.”

„A stratégiánk az volt, hogy gyorsak leszünk a verseny végén, és azok is voltunk. Amikor az ember ilyen helyzetbe kerül, azt kívánja, bárcsak tovább tartana a futam. Ha viszont így lenne, akkor a többi csapat is más stratégiát választott volna. Olyan keményen nyomtam, amennyire csak tudtam, és jó érzés volt lefaragni majdnem 20 másodpercet, de mégis van bennem némi csalódottság, mert az első helyért szállhattunk volna harcba, ha lett volna még néhány kör. Ilyen az autóverseny, legalább értékes pontokat szereztünk. A jó irányba haladunk.”

Räikkönen hozzátette, természetesen nagyon örül annak, hogy Bahrein után Barcelonában is sikerült a felállnia a pódiumra, ám – mint minden versenyző – ő is nyerni szeretne.

„Az, hogy kétszer dobogóra állhattam, remek. Sajnos ezt nem mindig sikerül elérni. Ha esélyed van, meg kell ragadnod, mert nem minden versenyen harcolhatsz ilyen helyekért. Remélhetőleg sikerül fenntartanunk ezt a formát, és ott lehetünk. Eddig remek előrelépéseket tettünk, és az autó is erős volt mindenhol.”

A „Jégember” elmondta, nem tudja, mire számítson Monacóban, az azonban biztos, hogy az időmérő edzés óriási jelentőséggel bír majd.

„Monaco egy kicsit más, és nehéz megmondani, hogy alakulnak majd a dolgok. A csapat eddig remek munkát végzett, de még mindig kemény munka vár ránk, és vannak dolgok, melyeken javíthatunk. Nem vagyunk 100 százalékig elégedettek, hiszen még nem nyertünk, de ez így normális, és elégedett vagyok a csapattal.”

„Az időmérőre kell összpontosítanunk. Ez egy nehéz hely a versenyzéshez, mivel nagyon szűk, és majdhogynem lehetetlen előzni. 2009-ben beragadtam Rubens [Barrichello] mögé, és már akkor is volt KERS az autóban, de egyszerűen nem lehetett előzni. Meg kell látnunk, hogy működnek a gumik, és, hogy milyen stratégiával álljunk elő, de a legfontosabb dolog az időmérő.”

„Nehéz tudni, milyen lesz itt az autó, mivel nem tudjuk szimulálni a karakterisztikáját. Elmondhatjuk, hogy az E20-as eddig mindenhol gyors volt, szóval reménykedjünk abban, hogy Monacóban sem lesz másképp!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS