Friss hírek

Räikkönen: Rengeteg kérdést fel kell tennünk magunknak…

Sok kérdést fel kell tenni a Ferrari csapatán belül annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő olyan balesetek, mint amilyen a múlt vasárnapi Bahreini Nagydíjon Kimi Räikkönen kiesését – illetve egy csapattag sérülését – okozta.

Ezt maga a finn versenyző mondta újságíróknak nyilatkozva a Kínai Nagydíj helyszínén, csütörtökön.

Räikkönen nem ért célba a szezon második versenyén, miután második kerékcseréje során problémák támadtak a bal hátsó kerék levételével, a rutinos versenyző pedig – mivel zöld jelzést kapott, elindult, és – elütötte a csapat egyik szerelőjét.

Francesco Cigarinit lábtöréssel szállították kórházba, ahol meg is operálták.

Miközben a Ferrari szerelői a kerékcseréket gyakorolták csütörtökön a bokszutcában, Räikkönen újságírók kérdéseire válaszolt. A „Jégember” szerint a vasárnap történteknek semmi közük a balszerencséhez, egyszerűen jobban kell dolgozniuk a folytatásban.

„Számos kérdést fel kell tennünk magunknak” – mondta a 2007-es év világbajnoka Sanghajban.

„Természetesen mindig arra törekszünk, hogy még extrémebb dolgokat vigyünk véghez, de ennek az eredménye most az volt, hogy a csapat egyik tagja megsérült. Az én feladatom az, hogy elinduljak, ha zöldet mutat a lámpa. Bár ez a lámpa gyorsan visszaváltott pirosra, a balesetet nem lehetett elkerülni. Feltehetően sok mindent csinálhattunk volna másképp, de nem tudom visszacsinálni a történteket. Nagy árat fizettünk érte.”

„Nem tudom, hogy lehet-e balszerencsének nevezni ezt. Hogy őszinte legyek, kétlem, hogy az egésznek bármi köze lenne a szerencséhez, vagy a balszerencséhez. Az ausztráliai biztonsági autós dologra találó lehet ez a szó. De hogy a bahreini kerékcserénél? Ez az egész a folyamatok változtatásáról szól, illetve arról, hogy jobban csináljuk a dolgunkat.”

A finnt természetesen megkérdezték hétvégi esélyeiről is, ám meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott ezzel kapcsolatban.

„Nem könnyű megjósolni, mennyire leszünk versenyképesek itt. A sanghaji pálya nem egy szokványos helyszín.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!