Räikkönen sajnálja az első körben történteket

Kimi Raikkönen csalódott, hogy összetörte autóját a Brit Nagydíj első körében, ugyanis bízott abban, hogy értékes pontokat szerezhet csapatának ezen a hétvégén.


Kimi Raikkönen csalódott, hogy összetörte autóját a Brit Nagydíj első körében, ugyanis bízott abban, hogy értékes pontokat szerezhet csapatának ezen a hétvégén.

A Ferrari finn pilótája csak a 18. pozícióból vághatott neki a vasárnapi megmérettetésnek, azonban már a rajtnál több pozíciót lépett előre, ám a Wellington egyenes bejárati ívét szélesen vette és kicsúszott a bukótérbe.

Ahogy próbált teljes gázzal visszatérni a pályára, megdobta a füves rész, és elvesztette autója felett az uralmát, kitört a Ferrari hátulja és a szalagkorlátnak csapódott, ami miatt meg is állították a futamot.

„Sajnos a mai versenyem már az első körben véget ért, pedig a rajtnál jól el tudtam jönni és már a tizenegyedik pozícióért voltam harcban” – mondta.

„Az ötös kanyarban, elhagytam a pályát és miközben próbáltam visszatérni, megdobott a rázókő. Aztán elvesztettem az autóm felett az uralmam és a falnak csapódtam.”

„Bosszantó a dolog, mert úgy éreztem, hogy javult a pálya állapota a tegnaphoz képest és mindent meg akartam tenni annak érdekében, hogy pontokat szerezzek.”

„Csalódott vagyok a mai napon történtek miatt, de mindezt magam mögött szerezném hagyni és már csak a következő, Német Nagydíjra koncentrálok.”

Räikkönent az incidens után a pályán található orvosi központba szállították, ahol kivizsgálták. Komolyabb sérülést nem szenvedett, bal térdét és bokáját ütötte meg, a Ferrari vezetése nem tudja egyelőre, hogy részt tud-e venni a finn a jövő heti teszten Silverstone-ban.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!