Friss hírek

Raikkönen segíteni fogja Massát a hajrában

A Ferrari bajnoki címvédője, Kimi Raikkönen tisztában van azzal, hogy mit vár tőle csapata a szezon hátralévő részében, és elmondta, ha tud, segíteni fog csapattársának, Felipe Massának legyőzni Lewis Hamiltont a hajrában.

A Ferrari bajnoki címvédője, Kimi Raikkönen tisztában van azzal, hogy mit vár tőle csapata a szezon hátralévő részében, és elmondta, ha tud, segíteni fog csapattársának, Felipe Massának legyőzni Lewis Hamiltont a hajrában.

Raikkönennek már csak matematikai esélye maradt a címvédésre, hiszen három futammal a szezon vége előtt nem kevesebb, mint 27 pont a lemaradása a listavezető Lewis Hamiltonnal szemben.

Eközben csapattársa, Felipe Massa hét ponttal követi brit riválisát, akinek már nem is kell győzelmet aratnia ahhoz, hogy bezsebelje a trófeát, és a sport történetének legfiatalabb bajnokává váljon.

Raikkönen ugyan tisztában van azzal, hogy mit vár tőle csapata, mégis elmondta, hogy mindketten a saját versenyüket futják majd a szezon hátralévő részében.

“Ő (Massa) is és én is a saját versenyünket fogjuk futni” – mondta Raikkönen. “A csapat mindkét bajnokságot meg szeretné nyerni, és tudom jól, hogy mit várnak tőlem. Felipének magának kell megnyernie a versenyt, és én talán segíteni tudok neki valamiképpen, de nagyon nehéz megmondani, miként alakulnak majd a dolgok.”

“Először is magának kell az élre állnia, önerőből. Azonban azt gondolom, hogy autóink versenyképesek lesznek a hátralévő futamokon, hacsak nem jön elő valami különleges probléma. Célunk az, hogy kivétel nélkül megnyerjük a hátralévő versenyeket.”

Arra a kérdésre, hogy mit gondol, képesek lesznek-e mindhárom versenyen kettős győzelmet aratni, ami azt is jelentené egyben, hogy a Ferrari megnyeri mindkét bajnoki címet, Raikkönen a következőket válaszolta: “Egy kiváló autónk van, a csapat fantasztikus, és amíg minden rendben megy, nem látok okot arra, hogy ez ne sikerüljön.”

“Bár az elmúlt versenyek nem úgy alakultak számomra, ahogy azt elterveztem, tudom, hogy a csapat jó eredményeket vár tőlem, de én magam is bizonyítani szereznék a következőkben. Jó lenne győzelmet aratni, hiszen már jó ideje nem állhattam a dobogó legmagasabb fokán.”

A finn pilóta egészen pontosan az áprilisban megrendezett Spanyol Nagydíjon aratott legutóbb futamgyőzelmet, és négy futam óta még csak pontot sem szerzett, így már nagyon ki van éhezve a sikerre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!