Friss hírek

Räikkönen sem hitte, hogy ilyen sokáig az F1-ben lesz

Forma-1-es pályafutása 307. versenyére készül Oroszországban a száguldó cirkusz 2007-es bajnoka, Kimi Räikkönen – ezzel Michael Schumachert és Jenson Buttont is maga mögé utasítja a statisztikákban.

Räikkönen 2001-ben a Sauber színeiben debütált a Forma-1-ben, a következő évben pedig már a McLaren versenyzője volt, majd a Ferrarihoz szerződött, ahol 2007-ben megnyerte a világbajnokságot.

A finn aztán 2009-ben átmenetileg – 3 évre – elköszönt a Forma-1-től, majd 2012-ben a Lotus színeiben tért vissza, 2014-ben pedig visszatért a Ferrarihoz. Az olasz istállónál újabb 5 évet húzott le, az idei évre pedig átszerződött az Alfa Romeóhoz.

Räikkönen az Orosz Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján bevallotta, maga sem számított arra, hogy ilyen sokáig az F1-es mezőny tagja lesz.

„Határozottan nem!” – mondta a finn, amikor arról kérdezték, gondolta-e volna annak idején, hogy ilyen sokáig a Forma-1-ben fog versenyezni.

„Szerintem azt kívántam, hogy sokkal előbb befejezzem! Igazából egyszer már abbahagytam, de nem, kétségkívül nem számítottam rá. Nem igazán hiszem, hogy volt elképzelésem arról, hogy meddig versenyzem az F1-ben. Bíztam benne, hogy 1-2 évig azért itt leszek. De aztán máshogy alakult.”

„Viszont tervem nem igazán volt előtt – még most sincs. Próbálunk jó dolgokat elérni, és amíg élvezem, addig nyilván versenyezni is fogok. Aztán majd meglátjuk, hogy alakul.”

„Amíg azt érzem, hogy tudok úgy vezetni, ahogy azt elvárom magamtól, addig boldogan folytatom – és amíg a versenyzés része nagyobb, mint minden más értelmetlenség. És számomra az eredmények sokkal fontosabb, mint bármi más. Talán, amikor majd abbahagyom, akkor visszatekintve jelent majd valamit, hogy ilyen sokáig itt voltam, de momentán nem igazán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!