Räikkönen: Semmilyen szempontból nem ilyen versenyre számítottunk - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Semmilyen szempontból nem ilyen versenyre számítottunk

HIRDETÉS
Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo versenyzője szerint fontos lenne tudniuk, hogy hol tudnak még fejlődni, miután a Brit Nagydíjon is a mezőny végén végeztek.
Start of the race, 99 GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing C39, 07 RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing C39, action during the Formula 1 Pirelli British Grand Prix 2020, from July 31 to August 02, 2020 on the Silverstone Circuit, in Silverstone, United Kingdom - Photo Xavi Bonilla / DPPI

Az Alfa Romeónak eddig a vártnál rosszabbul alakul a szezonja: a csapat eddig csupán 2 pontot szerzett Ausztriában, amikor Antonio Giovinazzi a 9. helyen ért célba. 

A Brit Nagydíjon már az időmérő sem úgy alakult Räikkönenék számára, ahogy várták volna, majd a versenyen a finnek az első szárnya is letört a futam végén – a 40 éves pilóta elmondta, egyelőre nem tudja, pontosan mi történt. 

„Nem ilyen versenyre számítottunk, semmilyen szempontból” – mondta Räikkönen. „A futam kezdetén azt gondoltam, hogy lesz esélyünk a küzdelemre a többiekkel.”

„Meg kell néznünk, hogy hol tudunk javítani a teljesítményünkön a következő versenyre. Az utolsó körökben problémám volt az első szárnnyal, de végül nem befolyásolta a végeredményt. Nem tudom, hogy mi történt, meg kell néznünk.”

Antonio Giovinazzi, az istálló másik pilótája számára szintén nehéz verseny volt a vasárnapi, majd egy 5 másodperces időbüntetéssel is sújtották, mivel gyorsan ment a biztonsági autós periódus alatt – végül a 14. helyen végzett. 

„Jó volt a rajtom, szereztem néhány pozíciót, majd egy nagyon jó kiállással még egyet, de a második biztonsági autós fázis után küszködtem a tempóval” – mondta az olasz. „És az 5 másodperces büntetés azt jelentette, hogy további két helyet veszítek a végén. Reméltük, hogy versenyképesebbek leszünk, szóval meg kell néznünk az adatokat, és javítanunk kell, amit tudunk, hogy a követkető hétre előrelépéseket tegyünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!