Räikkönen: Semmit sem veszítettem a sebességemből - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Semmit sem veszítettem a sebességemből

HIRDETÉS

A Lotus Renault GP újonnan szerződtetett versenyzője, Kimi Räikkönen biztos benne, habár két évig távol volt a Forma-1-től, semmit nem veszített sebességéből.


A Lotus Renault GP újonnan szerződtetett versenyzője, Kimi Räikkönen biztos benne, habár két évig távol volt a Forma-1-től, semmit nem veszített sebességéből.

A 2007-es év világbajnoka Romain Grosjean csapattársaként tér vissza a Forma-1-be jövőre, és noha sokan attól tartanak, túl sokat volt távol az autósportok csúcsosztályától, ő személy szerint nem aggódik amiatt, hogy nagy hátrányban lenne. A finn persze elismeri, a legtöbb nehézséget a gumik okozhatják majd 2012-ben.

„Motiváltabb vagyok, mint valaha, és nem hinném, hogy bármit is veszítettem a sebességemből” – fogalmazott Räikkönen szerdán. „A legkeményebb dolog természetesen a gumikkal való megbarátkozás lesz, de nem igazán aggódom emiatt sem.”

„Habár a technikai szabályok látszólag nem változnak sokat, sok területre vonatkoznak és van néhány elem, melyet újra kell terveznünk. Ennek eredményeképp az autók jelentősen megváltoznak majd a jövő évre. Kicsit összekavarodhat a mezőny, ami nagyon érdekessé teheti a dolgokat.”

Räikkönen az elmúlt hónapban már kétszer is ellátogatott a brit-francia alakulat enstone-i főhadiszállására, ahol közelebbről is megismerkedhetett a csapattagokkal, illetve a gárda létesítményeivel.

„Nagyszerűen alakult a két enstone-i látogatásom. Az első a csapat karácsonyi rendezvénye volt, itt eszméltem rá, mekkora támogatásban is részesülök. A másodikat múlt héten ejtettem meg, és lehetősem volt arra, hogy megértsem, ez a csapat nem véletlenül lett világbajnok.”

„Mindemellett láttam mindazt, amibe beruháztak a közelmúltban: új szimulátor, CFD-fejlesztések, 60 százalékos szélcsatorna… Ezek miatt nagy önbizalommal várom a következő évet.”

A 32 esztendős versenyző hozzátette, nagy lelkesedéssel várja már a következő esztendőt.

„Meglepett, mekkora reakciókat váltott ki a dolog, szóval azt hiszem, az embereknek hiányoztam” – folytatta a Lotus Renault versenyzője.

Hirdetés

„Hadd fogalmazzak így: a raliban eltöltött két évet megelőzően kilenc szezont húztam le itt, 157 versenyt futottam és 18 F1-es győzelmet arattam. Jól ismerem a sportágat. Amikor elmentem ralizni, és amikor kipróbáltam magam a NASCAR-ban, nagyon sok mindent meg kellett tanulnom, de a Forma-1-gyel kapcsolatban úgy érzem, mintha hazatérnék. Alig várom már, hogy beüljek az autómba.”

A finn versenyzőnek erre nem is kell olyan sokat várnia. A csapatok ugyan csak februárban vihetik pályára új autóikat, Räikkönen várhatóan jövő hónapban már a csapat két évvel ezelőtti versenygépével róhatja a köröket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!